1. Filmi promofoto ja üks kuulsamaid kaadreid kujutab endast stseeni, kus filmi peategelane, jõuluks üksi koju unustatud Kevin (Macaulay Culkin) vannitoas isa moodi habet püüab ajada ning kanget näovett kasutab, mille peale ta karjuma pistab, nägu käte vahel. Tuleb välja, et siinkohal on tegemist hoopis peene referentsiga Edvard Munchi kuulsale maalile “Karje”.

2. Režissöör Chris Columbus leidis, et oleks liiga maitsetu lastefilmis tüdruku välimust narrida, seega foto Kevini venna Buzzi koledast sõbrannast on teglikult pilt tüdrukuriietes poisist.

3. Kaart, mille peale Kevini suurejooneline vargatõrjeplaan on joonistatud, on Macaulay Culkini, kes on alati kunstiga tegelenud, enda kätetöö.

4. Varganägusid kehastavad näitlejad Daniel Stern (Marv) ja Joe Pesci (Harry) ei saanud filmimise käigus eriti palju haiget. Stseenis, kus Marv aknast paljajalu sisse ronides jõuluehete otsa astub, on filmitud kummitaldade abiga ning need ehted ise olid tehtud suhrust. Sama ei saa aga öelda Culkini kohta — stseenis, kus Harry Kevini sõrme hammustab, näksas näitleja poisi näppu nii kõvasti, et see jättis sõrmele sügava jälje.

5. Stseen, kus tarantel üle Marvi näo kõnnib, sai “purki” kõigest ühe võttega. Kuna tarantlid on tundlikud loomakesed, siis pidi Marv aga karjuma hääletult, et mitte elukat ehmatada — karjatus helindati hiljem juurde.

6. Elvise fännid, kes usuvad, et mees ei ole tegelikult surnud, arvavad, et 1977. aastal meie hulgast lahkunud laulja tegi väikese rolli filmis “Üksinda kodus”.

7. Ajakirja Playboy number, mille Kevin Buzzi toast leiab, on aastast 1989. Kaanel on Miss Juuli Erika Eleniak.

8. Robert De Nirole pakuti Harry rolli, kuid ta ütles sellest ära.

9. “Angels With Filthy Soul” on väljamõeldud gängsterfilm, mis tehti spetsiaalselt “Üksinda kodus” jaoks.

TV3 näitab menufilmi juba täna õhtul kell 20.00!