Juba viis aastat on Oleg mõelnud suure festivali korraldamise peale Narvas. Tema arvates on selles kuurortlinnas liiga vähe tegevust. “Regulaarselt suvitades oma maakodus, olen märganud, et Narvas napib restorane, hotelle ja suuremaid üritusi,” lausub Pissarenko.

Aga algselt oli tal mõttes hoopis midagi muud. “Mina ja mu abikaasa unistasime džässi kontserdilaevast, kus inimesed saaksid pidulikult nautida esinejaid ja veini,” selgitab peakorraldaja.

Hiljem sai ta aru, et sellest võib jääda väheks ning otsustas arendada ideed veelgi rohkem. Nüüdseks on saanud sellest mõttest rahvusvaheline festival Baltic Sun, kus võib näha artiste nii Venemaalt kui ka mitmest Skandinaavia riigist.

Oleg rõhutab, et festivali eesmärk pole näidata midagi uut ja eksootilist. “Üritusele on kutsutud laiale publikule tuntud artistid,” seletab Pissarenko. Festivalil esineb norra eurolaulik Aleksandr Rõbak, kuulus dirigent Kristjan Järvi koos Baltic Sea Philharmonic orkestriga, legendaarne vene bluusiansambel Crossroadz ja paljud teised artistid, kellest saab varsti kuulda. Laulavad ka Eesti publiku lemmikud Curly Strings, Vaiko Eplik ja Eliit ning üks parimaid bluuskitarriste Euroopas soomlanna Erja Lyytinen. Lisaks on tulemas legendaarne bänd Radar, kelle repertuaari esitab karismaatiline Koit Toome. Artistide nimekirja täiendatakse jooksvalt enne üritust ja olen kindel, et meie külalised saavad veel korduvalt meeldivaid üllatusi.

"Mõned inimesed on eksitaval kombel arvanud, et tegemist on džässifestivaliga. Tegelikkuses on aga tulemas väga erineva taustaga lauljaid. Minu jaoks on kõige tähtsam muusika energia ja selle esitaja sõnum, olenemata sellest, kas ta on bluuskitarrist või osaleja Eurovisioonil. Minu peamine soov on luua festivalil pidulik õhkkond kõigi nelja päeva jooksul, võttes arvesse nii meie kõrgeid nõudmisi esinejatele kui ka soovi "meelitada” Narva külastajaid."

Oodatud on absoluutselt kõik ja eriti tahaks välja tuua lastega perekondi, sest ka nende jaoks on olemas igasugused meelelahutused. Festivali teisel päeval on isegi tulemas lasteprogramm, millest räägime täpsemalt juba lähiajal, lubab mees, et üllatusi veel jätkub.