Peaesinejana astub üles Kariibi mere muusika fusiooni viljelev La Perfecta Combinacion, kus on osa Kuuba, Puerto Rico, Venetsueela ja Kolumbia traditsioonilisel ja kaasaegsel tantsumuusikal. Bändi kontserdid pakatavad kuumadest rütmidest ja ei jäta isegi põhjamaa inimest ükskõikselt nurka istuma. Seekord on erikülaliseks Londonis resideeruv Kolumbia lauljatar Martha Acosta, kelle armastus muusika vastu on lausa geenides.

Rannalaval esineb noortest Otsa-kooli muusikutest koosnev Late’s 5, mille saatel külastajad eelnevalt õpitud tantsusammud ette kannavad. Õhtul on laval Kirss’n’Garden ehk Eesti trummi- ja rütmi eliitfamiilia isa-poeg-tütar, kelle iga ettaste on publikut kaasav enneolematu show.

Ladina õhtul pakub suurepärast vaatemängu afrosugemetega house'i seti näol Bert On Beats, mis ei ole sugugi lihtne DJ-set – laval on pesuehtsad trummarid ja tantsijad. Õhtu lõpetab päevajuht Marek Sadam klaveril.

11-15 juulil toimub Roosta Puhkekülas 14. Korda Eesti purjelauahooaja traditsiooniline tippsündmus Battery Surfilaager. Esindatud on surfiklubid üle Eesti ning toimub arvukalt koolitusi nii algajatele kui ka juba kogenenud purjelaua- ja lohesurfaritele. Kavast võib leida tantsutreeningud, tervise-teemalisi loenguid, kinoõhtuid ja palju huvitavat lastele. Esimese festivalina on Surfilaager korraldatud „roheliselt“- korraldatud on prügi sorteerimine ning kasutatakse päikesepatareidel töötavat valgustust.