„Doktor Parnassuse imaginaarium“ on kuulsust kogunud oma eriskummalise saamisloo poolest. Nimelt teeb filmis postuumselt elu viimase rolli ootamatult keset filmivõtteid surnud Oscari-võitja Heath Ledger. Filmilugu sai ootamatu pöörde ja muljetavaldava staarinimistu, kui Ledgeri poolelijäänud rolli asusid lõpuni mängima tema näitlejatest sõbrad Johnny Depp ("Kariibi mere piraadid"), Jude Law ("Külmale mäele") ja Colin Farrell ("Palgamõrvarid Brügges").

Valentina osas astub üles äsja oma filmikarjääri alustanud supermodell Lily Cole, ühe filmi säravaima tähena teeb filmis suurepärase etteaste tuntud muusik ja näitleja Tom Waits ("Kohv ja sigaretid"), tulles ekraanile riukaliku vanakuradi rollis.

„Doktor Parnassuse imaginaariumi“ on lavastanud vaatemängulisuse ja vaimuka käekirja poolest tuntud filmimeister Terry Gilliam, kelle sulest ja vaimust on sündinud huumoriklassikasse kuuluvad "Monty Pythoni“ filmid ning kassahitid "Vennad Grimmid" ja "Parun Münchauseni seiklused".

„Doktor Parnassuse imaginaarium“ on vaatemänguline ja maagiline ekraaniteos karavaniteatrist, keda kimbutab teatri meistri doktor Parnassuse leping vanakuradi endaga. Olles kord pimedusevürstiga surematuse ja nooruse peale käed löönud, seisab doktor Parnassusel ees raske lahkumine oma imekaunist tütrest Valentinast, kes kokkuleppe järgi peatselt saatanale kuulub. Neiu aeg tiksub armutult lubatud verstaposti poole ning ainus, mis veel aidata saab, on uus kihlvedu.

Nii asubki seltskond spektaakli abil vanakuradile hingi püüdma. Kui asjalood juba lootusetud tunduvad, liitub kambaga ootamatult kohatud salapärane võõras, kellega koos suundutakse keerdkäikuderohkele ja imelisele seiklusrännakule.