Hea house'iloo inspiratsiooniks Tallinn

"City Lights" on Sofia sõnul tehtud justnimelt selleaastase konkursi tarbeks, kuid sellest hoolimata ei järgi tüüpilist "eurolaulu" formaati. "Meie missioon on pakkuda kuulajale hea kvaliteediga house'i lugu, sest see muusikastiil pole enam ammu maailmas underground. Arvan, kui jääd iseendaks, siis inimesed tunnetavad seda kvaliteeti," on ta veendunud.

Eurolauluks sobib "City Lights" Sofia kinnitusel eriti hästi seetõttu, et "linnatulede" inspiratsioon pärineb Tallinnast. "Tekib selline ühtne tervik tunne, kui õhtul Tallinnas ringi liigud ja sul on positiivne peotuju!" kirjeldab ta. "Pärast hitti “Planet Drum”, mille koos Rulers of the Deep'iga (DJ Meelis Meri, DJ P Julm toim.) tegime, oli minul ja Julmal alati tahe ka edaspidi koostööd teha. Inimesed siiamaani paluvad klubides “Planed Drum'i” esitada," naerab ta.

Esinemisvärin ning unistuseks suur pere, kus palju muusikat

Kuigi Sofia on esinenud nii kodu- kui välismaal väga erinevatele muusikahuvilistele, tunneb ta endiselt mõningast närvi. "Ma arvan igal artistil on erutusvärin sees, muidu ei oleks ju mõtet esineda," arvab ta. Kõige suurem rahvahulk, mille ees Sofia esinenud on, moodustus 30 000-pealisest publikust Moskva jazzfestivalil, kus ta astus üles oma Leedu projektiga “D’Orange”, mis ka hetkel elujõuliselt tegutseb. "Mul sai äsja valmis plaat pealkirjaga "Dreams of Tomorrow", mille esitlusel mu Leedu bänd ka Eestis esines.

Sofia on esinemiste ja õpingute vahepeal emaks saanud ja see toob talle enda sõnul rohkem positiivsust. Viimase hetkeni esinenud ja väga ruttu pärast sünnitust lavale naasnud lauljatar tunneb, et üritab pärast pere loomist oma ideid isegi rohkem teostada kui varem. "Nüüd tead, et aega on vähem, aga võtad sellest oma parimad ideed ja jooksed, kuni asjad on tehtud. Mind valdab suurem distsipliin," muigab ta. "Näiteks Priidu (Priit Juurmanni ehk DJ P Julma) peres on 4 last ja ta oma abikaasaga (Yoko Alender toim.) saab väga hästi hakkama. Selle vastu on mul suur austus ja ma tahaks ühel päeval omada samasugust suurt peret, kus on palju muusikat," loodab ta.

Ei ole suur kritiseerija: tean, kui raske on olla muusik!

Kuna paljud Eesti laulu poolfinaali lood on alles avaldamata, siis pole Sofia jõudnud veel konkurente kaardistada, ent teab väga hästi, kes on edasi pääsenud. "Ma arvan, et kõik inimesed, kes üritasid võistlusele pääseda, on väga tublid hoolimata sellest, kas neid saatis edu või mitte. Ma ei ole väga suur kritiseerija, kuna tean, kui raske on olla muusik ja leida oma stiili," tõdeb ta.

Seoses õpingutega Ameerika Ühendriikides pole Sofial olnud mahti ega võimalust Eurovisioonile väga kaasa elada. Ta mäletab vaid, et Birgit Õigemeele 2013. aastal Rootsis toimunud Eurovisioonil Eestit esindanud laul "Et uus saaks alguse" oli talle tõesti sümpaatne. "Olin ise finaali žüriis ja mul on hea meel, et sain aidata ka omalt poolt toetada," meenutab ta.

Sofia meelest peaks iga artist olema vaba valimaks, millises keeles laulda. "Eesti keel võib minu jaoks kõlada väga ilusti, aga samamoodi ka inglise keel. Võib-olla kunagi proovin kirjutada eurolaulu heebrea keeles, kõige tähtsam on ikkagi, et lugu oleks kvaliteetselt tehtud ja hea sõnumiga!" lõpetab ta.