"Teeme omapoolse kummarduse Eesti filmi juubeli puhul. Sellega seoses oleme finaalkontserdi jaoks koostanud erikava, milles löövad kaasa mitmed muusikud, kes esitavad rahvale südamelähedastest linateostest pärit laule omapoolses arranžeeringus. Siinkohal tänud Eesti Popsile, kes aitasid kava koostamisel,“ räägib „Eesti laulu“ produtsent Heidy Purga.

Erikavaga astuvad üles:
HU? koos Marten Kuningaga – laul „Areen“ filmist „Teisikud“;
3 Pead koos Bonzoga – „Prostituudi laul“ filmist „Viimne Reliikvia“;
Kosmikud koos ansambliga Laine – „Rändaja õhtulaul“ filmist „Nipernaadi“.

Leslie Da Bass ansamblist HU? kiidab selle aasta vaheetteastete ideed. „Ma arvan, et mõte pühendada vaheklipid Eesti Film 100-le, on eriti lahe. Mina isiklikult olen üles kasvanud väga infovaesel ajal ja Eesti filmid on enamasti tsitaatidena peas, need on tugevalt mõjutanud ka minu loomingut. Loo arranžeerimisel on mul küll teatav aukartus, aga see on fun kogemus,“ räägib ta.

Janek Murd ansamblist 3Pead peab Eesti filmimuusikat ajatuks: „Tuntud Eesti linateoste muusika väärib kindlasti ka eraldi esile- ja väljatoomist. Need ei ole pelgalt illustreerivad kujundusmuusikad, vaid ka eraldiseisvad tugeva sõnumi ja meloodiaga lood.“ Uute arranžeeringute mõte on tema hinnangul näidata nende palade ajatust – seda, et sõnumid on aktuaalsed ka tänapäeval ja piire ei saa tõmmata mõne aasta ega aastakümnegagi.

„„Rändaja õhtulaul“ pole lihtsalt üks parimaid filmimuusika palasid, mis kunagi kirjutatud, vaid üleüldse üks ilusaim kodumaine laul,“ selgitab loo valikut Kosmikute trummar Kristo Rajasaare. Tema sõnul kaaluti selle esitamiseks mitmeid koostöövariante, aga kuna tegemist on Eesti lauluga, siis tundus loogiline kaasata legendaarseim naiskollektiiv Laine ja nii see ka läks.

Kodumaist filmimuusikat uues kuues saab kuulda „Eesti laulu“ finaalkontserdil, mis toimub 3. märtsil Nokia Kontserdimajas. Kes kontserdimajja ei jõua, saab suursündmusest osa ETV vahendusel. Otseülekanne algab laupäeval kell 21.35.