"Oleme a cappella kuuik, oleme Eestis ja Põhja-Euroopas unikaalsed," rääkis Rasmus Erismaa. Lisaks Eesmaale kuuluvad ansamblisse ka Kadri Voorand, õde-venda Mikk ja Mirjam Dede, Aare Külama ja Maria Väli. Viimane sai suvel ka kaksikute emaks, mistõttu asendas teda vahepeal Kaisa Lillepuu. Kuigi pooled seksteti liikmetest on lapsevanemad, ei sega see esinemiste planeerimist. “See on positiivne, kontsertreise peame lihtsalt pikemalt ette planeerima. Võtame sinna vajaliku personali kaasa. Lisaks on meie perekonnad lähedased ja nõus toetama. Laste taha ei jää midagi kinni, lihtsalt kui inimene on sünnitusmajas, siis ei saa tõesti esineda,” viskas Erismaa nalja.

Estonian Voices

“Meie helikeel põhineb Kadril, sest tema teeb seaded. Oleme kõik professionaalsed lauljad väga heal tehnilisel tasemel, mis annab meile võimaluse katsetada ning me ei pea piirduma lihtsate seadetega.” Erismaa sõnul ongi nende nišš eristumises: “Paljud maailmas tuntud a cappella artistid kaverdavad teiste muusikute hitte. Üks selline on näiteks Pentatonix, kellel on YouTube’is väga palju vaatamisi. Nad võtavad meloodiast kõik üks ühele maha. Meie arranžeerime, leiame loost mingi asja ja pöörame selle oma kasuks ehk siis teeme loole oma nägu. Meie eesmärk pole kaverdada tuntud Eesti artiste, vaid jääme endale kindlaks. Meie siht on teha ikkagi originaalloomingut. Kui kaverdamegi kedagi, siis otsime kuuekesi loo, mis meile meeldib ja lisame sellele oma knihvi. Mõistagi on meil omad lemmikud a cappella žanris ja eks me ikka tutvume teiste artistide loominguga.”

Saku Suurhalli laval astubki üles ka teine vokaalsekstett Accent, mille liikmed on USAst, Prantsumaalt, Rootsist ja Kanadast. “Nende saund meeldib meile väga, ent meie stiilid on pigem erinevad. Samas kui täna kõik kaheteistkümnekesi esineme, oleme kui üks suur tervik. Me ise saame sellest väga suure elamuse ja täiendame üksteist. Lisaks muidugi publik – see sünergia, mis tekib ansambli ja publiku vahel, annab väga palju juurde. Estonian Voicesi jaoks on see Eesti mastaabis suurim kontsert. Seetõttu ongi see eriti hoolikalt läbi mõeldud. Muidugi on toredad ka intiimsed kontserdid, kus publik on vaid mõnekümnepealine, ent suures ruumis on võimalusi rohkem nii visuaali kui helitehnika mõttes. See saab olema tõesti üks erakordne sündmus,” on Erismaa veendunud.