Mäng kultuuriikooni Koidula lapsepõlves ja lapsepõlvega, lavastus "Lolla", mille autoriks ja lavastajaks Helen Rekkor, on mõeldud nii lastele, kui kõigile, kes Eesti Teatri 140-l juubeliaastal Eesti Teatri ja Laulupeo hälli külastavad. Põhjust ju on.
Nimelt just seal, Tartus, Jaama 14, mängiti 140. aastat tagasi L. Koidula "Saaremaa onupoega". "Lollat" saab näha 3. juunini. Mängivad Mairi Jõgi, Kati Ong ja Rauno Kaibiainen. Osta pilet.

11. juunil esietendub Laulupeomuuseumi saalis H. Krausseri "Mask", lavastajaks Kristel Leesmend. Tõestisündinud kirglikus armastusloos mängivad Marika Barabanstsikova ja Nero Urke. Etendused kuni 19.
juunini. Osta pilet.

Emajõe Suveteatri 14.hooaja pealavastus esietendub 2.juulil Tartu Toomkiriku varemetes. A.H. Tammsaare "Põrgupõhja uus vanapagan" Andres Dvinjaninovi lavastuses etendub 15 õhtul kuni 23.juulini. Mängivad Uku Uusberg, Raivo E. Tamm, Merle Palmiste, Sandra Üksküla- Uusberg, Hannes Kaljujärv, Janek Joost, Martin Mill, Rein Pakk, Nero Urke, Leino Rei ja paljud teised. Kunstnik Iir Hermeliin. Muusikaline kujundaja Andreas W. Osta pilet.

Emajõe Suveteatri rekordiliselt mahuka hooaja, mil suve jooksul mängitakse Tartus 50 etendust, sisustab ka möödunud hooajal esietendunud "3 põrsakest ja hea hunt". Kogupere muusikalist sigadust mängitakse 11.-15. augustil Laulupeomuuseumi pargis. Osta pilet.

Samuti on euro ootuses võimalus rännata surmkoomiliselt läbi aja ja raha, kui Toomel Ohvrikivi juures mängitakse 17.,18.,31.juulil ja 1.,7. augustil "Raha". Osta pilet.