3 aastat tööd ja vaeva ning Tallinn Music Week

"Kuna mulle tundub, et Eesti raskema muusika maastikul on võimalik midagi huvitavat korda saata, siis on meie 3 aastasest tööst olnud kasu nii muusikutele kui bändidele tervikuna," tutvustab klubi looja Henry Hinno. "Oleme pannud püsti mõned 6-7 bändi festivalid, kus on esinenud artiste lausa viiest riigist. Paari-kolme bändi kontserdid on samuti teema ja kui kellelgi on plaat välja tulemas või mõni muu tähtsam sündmus, siis aitame samuti korraldada," tutvustab ta klubi ideed. "Kindlasti ajame kontserdid suuremaks ja proovime tuua kohale ka tõsisema kaliibriga bände. Töö käib paari tuuri kallal ja mõned klubiga seotud bändid saab sügisel saata päris kaugele esinema," lubab ta.

Eesti suurimast muusikasündmusest Tallinn Music Week`ist ei jäädud kõrvale, Estonian Thrash Metal Clubil oli oma showcase, kus esines 7 bändi kolmest riigist. Kuid Henry sõnul on valitsev hetkeolukord Eesti metal skeenel suht nukker, sest endiselt kuulub see muusikastiil niši valdkonda. "Pole seda kuulajat nii palju, kui oleks vaja ja siis tegutsevadki ainult entusiastid. Seda vingumist ja virelemist on palju, kuid ega sellest pääse. Kui hoolega teha ja toimetada, võib igasugusest bändist saada päris suur artist, kes annab kontserte igalpool ja salvestab plaate. See nõuab lihtsalt kompromisside tegemist ja oma elustiili muutmist," analüüsib ta.

Üleskutse: tulge ja kuulake, kui sõbrad-tuttavad bändi teevad!

"Et saada asja paremini käima, piisab juba sellestki, kui oma rahvas käib omi bände vaatamas ja toetamas. See on suur asi nii bändile kui ka korraldajatele ning heaks motivatsiooniks asju edasi teha. Välismaal hoitakse siin toimuval vägagi silma peal ja soovitakse järjest rohkem esinema tulla. Kuid selleks ongi vaja inimesi, kellel oleks kujunenud harjumus kontserdil käia ja toetada," selgitab ta. "Kui pole inimesi, ei tule ka bändid enam siia ja asi vajub kokku!"

Henry toob välja ka selle, et kohalikele bändidele mõjub publiku vähesus tihti laastavalt. "Pärast esimest plaati ja paari kontserti löövad paljud käega ja bändid surevad välja. Kindlasti on süüdi ka interneti kättesaadavus ja info üleküllus, sest kiputakse unustama kontsertide jõudu, vaatemängu ja fiilingut. Väga hea seltskond, muusika ja õhkond on aga see, mida pakub üks tõeline hästikorraldatud metal show!" on ta kindel.

Mis sünnipäevapeol toimuma hakkab?

Estonian Thrash Metal Club sünnipäeva üritusel saab kokku omapärane seltskond muusikuid, kes veel kordagi pole ühel üritusel koos mänginud. Ansambel Aghor tutvustab esmakordselt oma esimest plaati, Cantilena tähistab 5. tegutsemisaastat, Thrashless annab enne kolmanda plaadi salvestamist viimase kontserdi Eestis enne Poola ja Soome tuurile siirdumist. Hesher, kes avab ürituse, on samuti tegelemas oma esimese ametliku loo avalsamidega. Soomest tuleb kohale siinmail esmakordselt üles astuv My Funeral.