Triobet: Eesti jääb Eurovisiooni finaalist napilt välja

Eesti vanima ja suurima kihlveokontori Triobet koefitsientide kohaselt saab Eesti jaoks Eurovisiooni lauluvõistlus tänasega läbi. Esimesest poolfinaalist suunduvad kindlate favoriitidena finaali Venemaa ja vajaliku X-faktoriga Armeenia laul.

Triobeti Baltikumi ennustuste valdkonna juht Anre Vooremaa sõnul on täna Stockholmis Globen Arenal toimuval Eurovisiooni lauluvõistluse esimeses poolfinaalis oodata finaalikohtade pärast tõsist võitlust, sest 18 riigist saab laupäevasesse finaali vaid 10. Koefitsientide järgi on lisaks Venemaale, Armeeniale ja Maltale finaalikoht peaaegu taskus Horvaatial, Tšehhil, Aserbaidžaanil, Ungaril ja Hollandil. „Eestit esindaval Jüri Pootsmannil tuleb finaalikoha nimel võidelda just Küprose, Kreeka, Islandi ja Austria lauludega, mis hetkel pingereas edastavad Eesti laulu. Loodetavasti suudab Eurovisioonil Mr.Bondi hüüdnime saanud Jüri Pootsmann kõiki oma fänne üllatada, sest praegusega seisuga oleks edasipääs pigem meeldiv üllatus, kui kindel tehing,“ kommenteeris Vooremaa.

Vooremaa sõnul on hetkel Triobetis tehtud panustest kõige populaarsem valik see, et Eesti pääseb finaali – hetkel koefitsiendiks 2,00 ehk Triobet hindab laulu edasipääsu tõenäosuseks 46%

„Tavaliselt teeb iga rahvus enim panuseid ikka oma riigi lauluga seonduvalt. Eestlased soovivad Jüri näha laupäeval pigem laval kui publiku seas,“ lisas Vooremaa.

Triobetis saab lisaks poolfinaali ja finaali võitjate ennustamisele teha panuseid ka sellele, kas Venemaad esindav Sergei Lazarev kukub oma etteastet sooritades, milline Baltikumi, Skandinaavia ja Balkani riik teeb oma regiooni parima tulemuse, kas Taani, Norra ja Soome saavad eelvoorudest edasi finaalkontserdile ja mitmeid teisi põnevaid panuseid.

Juhan Paadam/Olybet: Eesti pääseb finaali!

Pikaaegne Eurolaulu peaprodutsent ning 47. Eurovisiooni lauluvõistluse peaprodutsent Juhan Paadam ennustab, et 61. Eurovisiooni esimeses poolfinaalis jõuavad viie parima sekka Venemaa, Malta, Island, Armeenia ja Eesti, kuigi kihlveokontorite arvutustel on Jüri Pootsmanni finaali pääsemise võimalused on 50/50.

“Me teame, et edu Eurovisiooni lauluvõistlusel saavutab number, mis eristub, jääb meelde, mahub vaatajate ja ekspertide meeltesse ja südametesse. Mõjureid on siin palju, alates loost endast, selle esitajast ja esitusest, lõpetades saate režiitiimi töö õnnestumisega,” ütles Juhan Paadam.

“Valisin isikliku maitse järgi välja viis edasipääsejat ent järgnev loend ei kujuta endast mingil juhul paremusjärjestust. Eurovisiooni päikese all on aga teadupärast kõik võimalik, eriti üllatused,” lisas Paadam. Paadami arvates on 10. mail eetrisse mineva lauluvõistluse esimese poolfinaali tugevaimateks esinejateks Venemaa, Malta, Island, Armeenia ja Eesti.

Ennustusportaali OlyBet arvutuste järgi Eestil koefitsiendiga 101 poolfinaali võita ei õnnestu ning hetkel võiduvõimaluse pingereas 13. kohta hoidva Jüri Pootsmanni finaali pääsu võimalused on 50/50: koefitsiendid nii positiivsele, kui ka negatiivsele tulemusele on täpselt samad – 1,85. Kui Jüri Pootsmann publiku südamed ja ka poolfinaali siiski võidab, saab Eestile võitu ennustanud fänn oma panuse 101 korda kasvatada ning näiteks 5-eurosest panusest saab 505-eurone võit.

“Me ei tohi aga eirata tõsiasja, et finaalilootust on veel vähemalt seitsme riigi artistil. Nende seas Serbia, Hollandi, Ungari, Aserbaidžaani, Küprose, Austria ja Tšehhi kollektiividel. Omad võimalused on ka minu arvates ennustustes tagasihoidlikel positsioonidel oleval Moldoval,” arvas Juhan Paadam. OlyBeti prognoosi järgi võidab poolfinaali Venemaa koefitsiendiga 1,33 ning teiste seast pääsevad finaali paremuse järjekorras Armeenia, Malta, Horvaatia, Tšehhi, Aserbaidžaan, Holland, Ungari, Küpros, Island, Austria ning Bosnia ja Hertsegoviina.

“Kõik tänavu Eurovisioonis osalevad 42 riiki on seadnud eesmärgiks ihaldatud auhind oma maa televaatajate rõõmuks koju tuua. Vaatajaid ja tegijaid rõõmustav tulemus sünnib aga kõigi vajalike tingimuste tervikuks sulamise korral,” täheldas Juhan Paadam.

1956. aastast toimuva Eurovisiooni esimene poolfinaal toimub täna, 10. mail kell 22.00, teine poolfinaal toimub neljapäeval, 12.05.2016 kell 22.00 ja finaal laupäeval, 14.05 22.00.