Kell on üheksa ja Viljandi on vajunud unne. Linna sisse sõitja näeb tänavail vaid turvamehi, folgi vabatahtlikke ning üksikuid koerajalutajatest viljandlasi. Paari tunni pärast, kell 11, kui avatakse folgiala toidutänav, kogunevad festivali nautijad järjest silmi hõõrudes einestama.

Alela sisse jalutades on kohe märgata nii sooja kohvijooki (1,8 eurot) kui ka jääkohvi pakkuvat kioskit. Ei, kuna temperatuur on vaid 16 kraadi, tuleb see täna vahele jätta. Kõrval on pakkuda värskeid sõõrikuid (0,5 eurot) ning erinevaid kohvisorte ja teed. Selle müügikoha ees leidub juba rohkelt inimesi.

Seal samas võib teisest kioskist haarata justkui Tallinna kontoritöölistele mõeldud Päälinna kohvi (2,5 eurot), mis järele uurides aga sisaldab Vana Tallinna likööri. Alkoholiga on ka euro võrra rohkem maksev Iiri kohv.

Edasi jalutades saab folkija pea igast teisest kioskist saada hariliku Lavazza kohvi, mille harilik variant maksab umbes 1,5 ja latte keskmiselt 2–2,5 eurot.

Külastajad, kes hommikupoolikul kehakinnituseks kohe praadi või suppi ei ihka, võivad näiteks sisse põigata Pierre’i kohviku boksi, kust on võimalik leida muffineid (3 eurot), kohupiimakooki või euro maksvaid kaneelisaiu.

Hoopis huvitavamaks läheb toiduvalik aga Pärimusmuusika aidale lähemale jõudes, sest seal pakuvad kehakinnitust Harjumaalt Koselt pärit pedagoogid Pille Kirsipuu ja Aire Kundla. Daamid, kes on sõbrannad olnud juba lapsest saati, toidavad folkijaid oma hittide: krõbedate nõukaaegsete vahvlite (1 euro) ja kodutehtud jäätisega. Lisaks pakuvad nad muidki küpsetisi ja head-paremat.

Idee tuli Pillel eelmisel suvel, kui ta esmalt ise kodus endale jäätist tegi ning see ootamatult populaarseks osutus. Kui Pille oli maiuspala oli teistelegi pakkunud ja mõelnud, mida sinna kõrvale serveerida, siis otsustaski ta Aire appi kutsuda ja koos folgile süüa pakkuma sõita.
Kolmandal folgipäeval lausuvad naised rõõmsalt, et palad on osutunud vägagi menukaks ning reedel tuli vahvleid juurdegi küpsetada. Meil endal õnnestub samas ka folkmuusikat kuulata, sest kontserdipaigad on ju samas lähedal, lisavad nad.