Nüüdseks on vilkad töökäed ETV majas mitu korda üle lugenud ja läbi katsunud kõik esitatud plaadid ning annavad teada, et konkursile esitati 238 lugu, mida on 19 võrra rohkem kui eelmisel korral. "238 esitatud lugu on tunnustus Eesti Laulule aastatepikkuse töö eest. Ühtlasi on see ka tunnistus, et aeg on kasvada. Pole kahtlustki, et finaali toimumine Saku Suurhallis on ainuõige otsus," rõõmustas Mart Normet. Tema sõnul tõstsid Elina ja Stig nii rahvusvahelise kui ka kodumaise lati kõrgele. "Loodetavasti on sel aastal valikus mõned vähemalt sama tugevad ja ajatud laulud," lisas Normet. "Õnneks kaua enam ootama ei pea, juba neljapäeval "Ringvaades" näeme, kes pääsesid edasi!" kuulutas ta.

11-liikmeline muusikaproffidest koosnev žürii kogunebki homme ja neljapäeval, et välja valida 20 parimat lugu. Eelvoorudesse pääsenud artistide nimekiri avalikustatakse 5. novembril saates „Ringvaade” algusega kell 19:00. Kõik Eesti laulu konkursile edukalt vastu võetud lood peavad reeglite kohaselt olema avalikult esitatud või Interneti-avarustesse üles riputatud mitte varem kui 1. septembril. Samuti peavad kõik autorid ja esitajad olema Eesti kodanikud või residendid tulumaksuseaduse mõttes. Ja oh imet, kummalisel kombel pole Eesti laul andmejagamise uuendusi omaks võtnud, sest lood tuli endiselt esitada CD-plaadile kõrvetatult ja see põhjustas omajagu nalja! Mõned arvasid koguni, et ehk peaks muusikat tooma edaspidi vaid vinüülidel.

Kokku on Eesti Laulule kaheksa aasta jooksul esitatud 1366 lugu. Eesti Laul 2016 võitja esindab Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel Stockholmis.

Eesti Laul 2016 ajakava:
I poolfinaal toimub 13. veebruaril 2016
II poolfinaal toimub 20. veebruaril 2016
Finaalkontsert toimub 5. märtsil 2016