Vaba Lava näol on tegu Eesti sõnateatri uudse mudeliga – hooaja põhiprogrammi koostavad kaks kuraatorit, üks neist rahvusvaheline ja teine Eestist ning kuraatoriprogrammi võivad kandideerida projektiteatrid ja vabatrupid kõikjalt maailmas.

Avanädalavahetusel 19.-21. septembril esietenduvad kaks Vaba Lava kuraatoriprogrammi lavastust - reedel, 19. septembril Pulitzeri auhinnaga pärjatud näitekirjanik Annie Bakeri "Alustame algusest", lavastaja Adrian Giurgea (USA), produtsent R.A.A.A.M.; ning pühapäeval, 21. septembril Ivar Põllu lavastus “Mikiveri tagi”, mis räägib Mikk Mikiverist, Lavakunstikoolist ja XI lennust. Külalisetenduse lavastusega "Õhtud külas Dikanka lähistel. Tühistatud.” annavad laupäeval, 20. septembril lavastuskunstnik Dmitri Krõmovi tudengid Moskvast. Eesti teatrisõpradele Tallinna Linnateatri festivalilt “Talveöö unenägu” tuttav Dmitri Krõmov on ise ka kohal ja kohtub publikuga. Hilisõhtutel on maja avatud muusikasõpradele – reede sisustab Tallinn Music Week, laupäeva Jazzkaar (esinevad Ingrid Lukas ja Patrick Zosso ning Tuomo Soomest).

2014/2015 hooaja kuraatoriteks on rahvusvaheline teatriekspert, teatrikriitik, dramaturg ja filmistsenarist Oleg Lojevski ja teatriteadlane ja -kriitik, ajakirja Teater.Muusika.Kino peatoimetaja Madis Kolk. Algava hooaja kuraatoriprogrammis esietendub 12 uuslavastust.

Vaba Lava katuse all leiavad uue kodu ka Eesti Teatriagentuur ja Piletilevi. Fuajees avab uksed restoran Neikid nn. tänavatoidurestoran Foody Allen. Teiselt korruselt avaneb vaade Tallinna tornidele omamoodi uue rakursi alt.