Eelžüriisse kuuluvad 11 muusikaspetsialisti - võimalikult erineva tausta ja muusikatunnetusega, et valik tuleks mitmekesine ning poolfinaalidesse pääseks parim valik.

„Täna toimub pimekuulamine, mille käigus valitakse välja umbes sada laulu. Homme jätkab žürii tööd, mille tulemusena valitakse nende seast välja 20 parimat, mis pääsevad poolfinaalidesse,” kommenteeris Eesti Laulu produtsent Mart Normet žürii tööprotsessi.

Sel aastal pole žürii vaid eestlastest koosnev. „Mul on hea meel, et meiega on ka soome kolleeg Harri Hakanen, kes on Soome analoogse konkursi Uuden Musiikin Kilpailu muusikajuht,” lisas Normet.

Sel aastal hindavad lugusid Andres Puusepp Power Hit Radiost, Raadio 2 muusikajuht Erik Morna, Uuden Musiikin Kilpailu muusikajuht Harri Hakanen, Tallinn Music Weeki ja Eesti TOP 7 tegija Ingrid Kohtla, ajakirjanik Kaidi Klein, muusik Kristel Aaslaid, Olavi Paide teleproduktsioonifirmast Ruut, Owe Petersell raadio Elmarist, ajakirjanik Piret Järvis, muusikaajakirjanik Siim Nestor Eesti Ekspressist ja Toomas Puna Sky Plusist.

Teisipäeva õhtuks on valik tehtud ning poolfinalistid kuulutatakse välja kell 19.00 algavas ETV otsesaates “Ringvaade”.

Eesti Laul 2017 poolfinaalid toimuvad 11. ja 18. veebruaril. Finaalkontsert toimub 4. märtsil Saku Suurhallis, pileteid saab osta SIIT.