Meenutame Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel Evelin Ilvese kleite, mida ta vastuvõttudel kandis. Evelini riietus oli alati suure avalikkuse tähelepanu all ning presidendiproua sai oma valikute eest nii kiita kui laita.

2007. aastal kandis Evelin lillemotiiviga kuldset karva kleiti, mida paljud pidasid kentsakaks, ent tänasel päeval kleidivalikule tagasi vaadates, esindas see 2007. aasta peomoodi küllaltki tõetruult. Madala dekolteega, ent siiski maitsekaks jäänud ampiirlõikeline kleit ning toona veel Evelini pikad kiharad kenasti soengusse sätituna jätsid piduliku mulje küll.

Aastal 2007

2008. aastal kandis Evelin kreemvalget kleiti, millel peal valge tõstetud kraega jakk ning aksessuaariks rahvusliku motiiviga tikitud sall-vöö. Sel aastal kandis Evelin juba talle signatuurseks muutunud plaatinablondi poisipead.

Aastal 2008

2009. aastal pani Evelin selga taevasinise sädeleva vöökohadetailiga kleidi, millel polnud üht varrukat ning teise asemel oli suur ja uhke keep. Evelini vasemal käel ilutses uhke käevõru, mida hinnati väga maitsekaks.

Aastal 2009

2010. aastal kandis Evelin kahvatulillat sädelevat ballikleidi lõikega tualetti. Õlgade katmiseks valis presidendiproua valge tikanditega boolero ning naist kaunistasid Tanel Veenre disainitud ehted. Paljud lugejad on hinnanud just selle aasta kleidi oma lemmikuks.

Aastal 2010

2011. aastal kandis Evelin Ilves kahvatulillat lookleva tikandimotiiviga kehasse istuvat kleiti, millel pikad varrukad ja tavapärasest tagasihoidlikum tegumood. Üle kleidi looklev tikand meenutas oma välimuselt ametilinti või muud kuningliku tooniga ehet. See kleit on ka esimene, mis oma tegumoelt alustas Evelini Hollywoodlike kleitide ajastu.

Aastal 2011

2012. aastal kandis Evelin tõelist "statement"-kleiti, mis meenutas oma kangamustrilt raudrüüd ning selle mulje loomisele aitas suuresti kaasa ka Evelini vasemal õlal asetsenud raudmüntidest kokku pandud muljetavaldav detailehe, mida täiustasid ka taljekohast rippuvad ketid.

Aastal 2012

2013. aasta kleit tekitas seni suurima lainetuse meedias, sest Evelini kleidi disain meenutas väga Diori 2009. aastal välja tulnud pulmakleiti. Valge eest lühema ning tagant pika sabaga kleidi all välkus sini-valge mustrimotiiv. Xenia Joosti disainitud kleiti süüdistati lausa Diori kopeerimises.

Paraadpilt

2014. aastal tegi Evelin Ilves kõigile peokülalistele silmad ette, kandes valget pitskleiti, millel väga moodne langev lõige. Nahatooni aluskangale õmmeldud valge rikkalik pits muutis kandja kohe eriti pidulikuks ning sädelevate kivikestega kaunistatud tualett on paljudel kindlasti meeles veel tänaselgi päeval.

2015. aasta jäi Evelin Ilvesele viimaseks seista presidendiprouana oma toonase abikaasa Toomas Hendriku kõrval. Evelin nägi välja kui suvine pruut, kandes valget printsessilõikelist kleiti, mida kaunistasid leekivpunased ja roosad tikitud roosid ning sama tooni punane vöö.

Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves