Hetkel Brasiilias elav ja töötav fotokunstnik on pälvinud seal rohkelt tunnustust just erilise mesiterlikkuse eest kohalike inimeste jäädvustamisel. Kõnealune näitus pakub vaatajale suurepärast võimalust heita pilk Brasiilia kirevasse tänavamellu. Autori suur sümpaatia inimeste pildistamise vastu on sellelgi väljapanekul värvikalt esindatud.

Martin Lazarev on sündinud 1977. a Tartus. Ta on õppinud Tartu kunstikoolis mööbli disaini, puidu restaureerimist ning klassikalist joonistamist. Fotokunsti on autor põgusalt tudeerinud Tartu kunstikooli kursuste raames, peamiselt on teadmisi omandanud siiski omal käel, praktika käigus. Tööelu on viinud Lazarevi kokku mitmete erinevate disaini- ja reklaamiagentuuridega. Viimased neli aastat on autor elanud Brasiilias ning olnud vabakutseline.

Fotokaamerata lahkub Lazarev kodust harva. “Kuna minu fotograafia sõltub sellest mida ma näen ja mis ette satub siis pean valmis olema alati ja sekundiga leidma valguse ja nurga ning pildistama, “ seletab Lazarev.
Kõnealusel näitusel on eksponeeritud fotod, kus on tabatud hetke ning tavalist ilu. “Lihtsad, ilma suure pingutuseta jäädvustatud momendid. Portreed. Puhtalt see, mida olen pidanud vajalikuks jäädvustada," räägib ta.

Lazarevi sõnul võluvad teda detailid ja värvide puhtus ning huvitavad, koledad, ilusad, vanad ning erinevad inimesed. "Nende silmavaade ning kaunid ja ka kentsakad poosid ja kokkusattumised. Seda kompaga sättides ning õigel hetkel päästikule vajutades proovin tabada lihtsat ilu, mis vahel on võrratult suur..,” räägib autor oma loomingust.

Näitus jääb Tam Galeriis avatuks 15.aprillini, Tam Galerii asub aadressil Lootsi tänav 4!