Žüriiauhinna pälvis kaks filmi ja žüriiliikmed põhjendasid oma valikut nõnda:
“Ühes neist filmidest kõlab lause: Inimestes, kes proovivad olla need, kes nad on, ei ole midagi armastusväärset. Hea filmitegija teeb raskeid valikuid, trotsib ootuseid ja seab ennast otse tulejoonele. Me otsustasime auhinnata kahte filmi mille autorid teevad just seda, vaatamata tagasisidele, ja seega on nende käte all valminud erakordsed, unikaalsed kinematograafilised teosed.”

Rahvusvahelisse žüriisse kuulusid Tristan Priimägi Eestist, Javier Garcia Puerto Hispaaniast ja Nevena Matovic Serbiast.

Veiko Õunpuu "Free Range/ Ballaad maailma heakskiitmisest" on lugu algaja kirjaniku Fredi püüdlustest elada nii, et hiljem poleks piinavalt valus mõttetult raisatud elu pärast. Filmi stsenaristid on Veiko Õunpuu ja Robert Kurvitz, produtsent on Katrin Kissa, operaator Mart Taniel, kunstnik Jaagup Roomet ja kostüümikunstnik Jaanus Vahtra. Osades: Lauri Lagle, Jaanika Arum, Laura Peterson, Roman Baskin, Peeter Volkonski, Meelis Rämmeld, Rita Raave jt. Filmi tootjafirma on Homeless Bob Production, ning rahvusvaheline müügiagent on LevelK Taanist.