Vaja läheb (neljale)

- 500 g sea kaelakarbonaadi
- 200 ml heledat õlut (A. Le Coq Premium)
- 100 ml vett
- 1 tl musta pipart
- 1 tl soola
- 0,5 tl vürtsi ehk lõhnapipart
- sibulat vastavalt soovile
- 1–2 küüslauguküünt
- rosmariini, peterselli, ürte soovi kohaselt
- Džiugase pizza riivjuust

Lõika kaelakarbonaadist u 3 cm paksused lõigud. Viiluta lõigud omakorda pikkupidi pooleks ning kahest ribast omakorda 3 cm läbimõõduga ühesuurused kuubikud ja aseta need kaussi.

Marinaadi tegemiseks lahusta 100 ml vees sool, pipar ja vürts ning lisa segu seejärel 200 ml õllele. Seni, kuni õlu marinaadis “rahuneb”, tükelda sibulad ja küüslauk, millest lõika õhukesed rattad. Pärast on neid hea ka šašlõkivardal lihale vahele pista.

Vala marinaad kausis olevale tükeldatud lihale, aseta peale sibularattad ja küüslauk, sega kätega korralikult läbi. Lisa rosmariini-, aed-liivatee- või petersellioksad ning sega veel kord, et liha oleks igast küljest marinaadiga kaetud.

Jäta šašlõkk külmkappi 2–3 päevaks laagerduma. Grillimise päeval serveeri šašlõkivarras kohe grillilt tõstetuna värske kurgi ja tomati salatiga.

Jaga
Kommentaarid