Ülimenuka „Seenelkäigu“ autori teises mängufilmis "Luuraja ja luuletaja" liigub stsenarist-režissöör Toomas Hussar veel julgemalt oma kaubamärgis - žanreid miksivas hallis tsoonis. Tragikoomiline spioonifilm põkkub siin armastuslooga, vastanduvad võim ja vaba vaim, päevakohane patriotism ja reetmine ning isesugused tõlgendused identiteedist ja moraalist. Filmis mängivad peaosi Jan Uuspõld ja Rain Tolk.
Filmi produtsent on Ivo Felt, operaator Rein Kotov ning seda toodab Allfilm koostöös Horvaatia stuudioga Nukleus Film. Projekti eelarve on 890 000 eurot, Eesti Filmi Instituut toetab filmi kokku 389 000 euroga. Filmi võtted algavad 2015. aasta mais ning see jõuab kinoekraanidele 2016. aasta  kevadel.

Stsenarist-režissöör Triin Ruumeti esimene täispikk mängufilm „Päevad, mis ajasid segadusse“ on piirideta 90ndatesse paigutuv noore inimese otsingudraama, kus ristuvad tavatul moel meelelahutus ja filosoofilised ambitsioonid. Triin Ruumet on uue põlvkonna üks põnevamaid filmitegijad, kelle kunstnikutaust ning söaka sotsiaalse närviga loojutustamise laad teevad eelkõige kummarduse elule ja lootusele. Filmis mängib peaosa Hendrik Toompere jr jr.
Tegemist on debüüt- ja põlvkonnafilmiga, mille loominguline grupp on juba koos töötanud mitmetes lühifilmides. Filmi produtsent on Maie Rosmann-Lill, operaator Sten-Johan Lill ning seda toodab Kinosaurus Film. Projekti eelarve on 520 000 eurot, Eesti Filmi Instituut toetab filmi tegemist kokku 260 400 euroga. Filmi võtted algavad juunis 2015 ning see jõuab vaatajate ette samuti kevadel 2016.

Lisaks otsustati anda tootmistoetuse kinnituskiri 2016. aastasse kavandatud mängufilmile „Apteeker Melchior. Oleviste kiriku saladus“, mida toodab Exitfilm koostöös Iiri, Tšehhi ja Soome partneritega. Kinnituskiri võimaldab filmi tootjatel viia lõpuni läbirääkimised filmi rahvusvaheliseks finantseerimiseks. Indrek Hargla ajaloolise menuromaani põhjal kirjutatud kriminaalfilmi tegevus toimub keskaegses Tallinnas ja koondub Oleviste kirikuga seotud mõistatuse ümber. Filmi stsenaariumi on kirjutanud Hindrek Hargla, Priit Pruks ja Peeter Urbla ning selle režissöör on Peeter Urbla. Projekti planeeritud eelarve on 1,98 miljonit eurot, millest Eesti Filmi Instituudi toetus oleks 450000 eurot.

Eesti Filmi Instituudi peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins rõhutas, et otsuste tegemine oli ülipiiratud eelarveliste vahendite tõttu väga valulik protsess. Taotlusvooru esitatud seitsme mängufilmi tootmispaketid olid erakordselt professionaalselt ette valmistatud ning kõik filmitegijad praktiliselt võteteks valmis. „Eesti filmi autorite ja produtsentide potentsiaal on tõusnud juba kaugelt üle EFI rahaliste võimaluste. Filmitegijad leiavad välismaalt kaastootjaid ja rahastajaid - sellest räägivad filmide eelarved ja EFI toetuse suhe rahastamisplaanides. Kõik filmilood kajavad kõnekal moel meie ajas ning produtsendid arvestavad oma publikuga. Taolisi n-ö valmis filme on ootel kümmekond ning nende hulk kasvab iga taotlusvooruga. EFI selle aasta võimalused piirduvadki kahe mängufilmi tootmise toetamisega. Kõik, rohkem raha ei ole, tulge järgmisel aastal, peame me ütlema juba selle aasta jaanuaris. See on kõige hirmsam vastus filmitegijate aastatepikkusele tööle,“ kommenteeris Piret Tibbo-Hudgins.

Käesolevas taotlusvoorus taotleti tootmistoetust veel järgmisetele mängufilmidele:
„Teesklejad“ stsenaristid Andris Feldmanis ja Livia Ulman, režissöör Vallo Toomla, produtsent Riina Sildos, tootja Amrion;
„Roman“ stsenaristid Peeter Rebane ja Liane Gillett, režissöör Peeter Rebane, produtsent Patrick Holzen, tootja Roman;
Põhjala instinkt“ stsenarist-režissöör Kadri Kõusaar, produtsent Aet Laigu, tootja Meteoriit Film;
„30 päeva Isebeliga“ stsenaristid Tanno Mee ja Mart Raun, režissöör Mart Raun, produtsent Marianne Ostrat, tootja Alexandra Film.