“Kui Eesti laulust kõnelda nii, nagu mina seda mõistan, kuuluks esikoht Etnopatsydele – EV 100, eestikeelne, eestimeelne eesti lugu, aga nii see siiski ei ole. Peame ju vargsi ikkagi silmas eurolava ja otsused sünnivad just sellest kriteeriumist lähtudes. Me otsime ühte laulu ja selle, näib mulle, oleme leidnud juba enne finaali toimumist, konsensuslikult,” märkis Paadam, kes oli ka Eestis toimunud 47. Eurovisioni lauluvõistluse peaprodutsent.

“Elina Nechayeva “La Forza” lööb oma ebatavalisusega,” viitas Paadam tõenäolisele võitjale, “kuid ülejäänud kohtadele platseerumine oleneb suuresti žürii ja televaatajate vahelisest mõttevahetusest ehk kes ja kelle kõrgemale seab.”

Ka Eesti ennustusportaalis OlyBet ei ole ühelgi varasemal aastal olnud nii kindlat favoriiti kui tänavu Elina Nechayeva, kelle võidukoefitsient on 1.3. Samal ajal on tema lähima konkurendi Stig Rästa loo “Home” võidukoefitsient 12, millest ei jää palju maha ka Vajé ja Iiris & Agoh koefitsientidega vastavalt 13 ja 15. Kõige ebatõenäolisemaks Eesti laulu võitjaks peab OlyBet aga Evestust, millele panustajad saaksid võidu puhul raha tagasi koguni 501-kordselt.

Paadami pingereas jagavad 2.-4. kohta Stig Rästa, Iris & Agoh ning Sybil Vane just sellises järjestuses, ent kohtade vahetus tabeli sees on tema sõnul absoluutselt võimalik ja võib vahel oleneda vaid mõnest häälest. “Pole ju ka vähetähtis, millised vaatajarühmad finaalile aktiivselt kaasa elavad ja hääletada võtavad,” lisas Paadam.

“Praegu on aeg mõelda ja ennustada, sest ka ennustustel on valikuprotsesside kujundamisel ja suunamisel oma kindel roll,” kinnitas Paadam.

Eesti Laulu finaal toimub 3. märtsil ja selle võitja sõidab Eestit esindama Eurovisioni lauluvõistlusele Portugali.