24. novembril kell 14.00 näidatakse Solarise kinos joonisfilme „Ada+Otto“ ja „Leiutajateküla Lotte“ ning 1. detsembril kell 16.00 linastub Werner Herzogi 1971. aastal Saksamaal valminud dokumentaalfilm „Vaikuse ja pimeduse maa“.

PÖFFi erivajadustega inimeste projekti koordinaatori Triinu Toomela sõnul aitavad kirjeldustõlkega filmid kinoskäimisest rõõmu tunda ka neil, kes ekraanil toimuvat erinevatel põhjustel selgelt ei näe. Sellisel juhul annab dialoogide vahel olevat visuaalset pilti edasi suuline olustikukirjeldus. Samas ei ole kirjeldustõlkega filmid siiski mõeldud vaid vaegnägijatele. „Tegelikult on see võimalus tajuda filmimaailma täiesti uutmoodi igaühel, kes soovib kinos nägemismeelt kasutamata lasta kujutlusvõimel lennata,“ selgitas Toomela.

Mõlemale seansile on erivajadusega külalistel võimalik interneti teel broneerida sooduskoodiga pileteid. Sooduskoodi ning täpsemad juhised saab kirjutades aadressile triinu.toomela@poff.ee. Tavapilet Just Filmi programmi seansile „Ada+Otto“ ja „Leiutajateküla Lotte“ maksab 3.50€ ning sooduspilet 3€. PÖFFi tavaprogrammi kuuluvale filmile „Vaikuse ja pimeduse maa“ maksab tavapilet 6.50€ ning sooduspilet 5€.

PÖFFi ja Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi koostöös ja annetajate toel on kirjeldustõlge valminud ka multifilmile „Lotte ja kuukivi saladus“. Järgmisena valmivad kirjeldustõlked joonisfilmidele „Lepatriinude jõulud“ ja „Lotte reis Lõunamaale“. Selleks et järgmistel aastatel juba uued vaegnägijatele mõeldud seansid PÖFFi raames toimuks, teevad tänuväärset tööd nii PÖFF, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond kui ka Lions Club Pärnu Strand.

Tänavu on igaühel võimalik uute laste joonisfilmide kirjeldustõlgete valmimisele kaasa aidata annetades Lions-i kogumismunadesse, ostes PÖFFi müügipunktidest kunstnik Meru joonistatud kõrvarõngaid ning teisi PÖFF-i meeneid või tehes annetuse Lastefondi pangakontole. Lions-i kogumismunad asuvad Coca-Cola Plazas, Nordic Hotel Forumis ja Solaris Keskuses.

24.11 kell 14.00 Solarises “Ada+Otto” ja “Leiutajateküla Lotte” Vaata kavast

1.12 kell 16.00 Solarises „Vaikuse ja pimeduse maa“ Vaata kavast