Hiljuti Taani üheks edukaimaks uue rocki bändiks tõusnud The Entrepreneursi tuntakse metsikute ning energeetiliste lavaesinemiste poolest, mis on publikut köitnud kõikjal. Bänd alustas sihiga mängida valjemini, kiiremini ja metsikumalt ja see ülesanne on kindlasti saavutatud! Õnneks suudab bänd teha enamat, kui pelgalt müra. Nad mängivad mürarocki punglikku liini, mida nimetavad noise’n’romance’iks. Muusika on täis meloodilisi tundeid, sarnanedes mõttekaaslastega ansamblites No Age ja Japandroids. Trumbiks on laulja Mathias Bertelseni intensiivne ja kõrgete helidel paiknev vokaal, mis lisab karmidele rünnakutele ämbritäie emotsioone.

Ansambli ninamees Mathias Bertelsen, trummar Jonas Wetterslev ning kitarrist Anders Hvass valisid Publiku lugejate jaoks välja 5 The Entrepreneursi lugu 5 elujuhtumiks!

1. “Unable to Stop”

Jonas: “Sellega looga meenub mul alati selle sünnilugu. Olime mitu tundi stuudios tööd rabanud, kuid miski ei toiminud eriti. Kõik peale minu ja Andersi lahkusid ning me hakkasime jämmima. Leidsime lambist selle gruuvi ning järsku tormas tuppa meie produtsent Jens ja hüüdis: “Ärge lõpetage. Ärge tehke midagi muud. Me võtame selle salve!”. Natukene aega hiljem oli laul valmis. See veidi sümboliseerib naiivsust ja avatust, mida me oma bändiga jahime.”

2. “Routine Lines”

Mathias: “See meenutab mulle kosmosereisi. Tegelikult on tegemist oodiga kosmosele. Inimkond on nii võistlushimuline, alati on vaja number üks olla — mulle ei meeldi see. Tahaksin läkitada oma vabandused kosmosesse, et murdsin sisse nende territooriumile ja rikkusin müstika!”

3. “Seaqull”

Anders: “See on väga nilbe lugu, millel puudub igasugune tähendus. Tahtsime teha loo, mis oleks puhas absurd ja puhas energia. Selle laulu initsiatiiv ärkab kõige paremini ellu laval ja ma arvan, et me kõik oleme vähemalt korra seda lugu esitades kaotanud koha- ja ajataju. Totaalne kaos! Kujuta ette, et sa vihkad mingil põhjusel oma nii väga, et otsustad ta tappa — selgub aga, et tapsid hoopis iseenda, oma kätega.”

4. “Ombre”

Mathias: “Pikk jalutuskäik kõrbes. Järsku seisab sinu ees Lucky Luke, kes küsib: “Oled sa Daltoneid näinud?”. Sa osutad näpuga paremale ja ütled, et nad suundusid sinna.”

5. “It strikes again, love!”

Anders: “Üks esimesi lugusid, mille me koos Mathiasega selle projekti jaoks kirjutasime. See meenutab mulle teismeiga, kui sa koged kõiki maailma emotsioone korraga: esimene armastus ja esimese armastuse kaotamine. Usun, et kõik inimesed suuvad selle tundega samastuda — kui võimsad nad toona olid. Meile meeldib kombineerida lihtsat armastusest kõnelevat lüürikat agressiivsete ja vägivaldsete helidega, et kuulajad saaksid muusikaga samastuda:”

The Entrepreneurs astub üles Tallinn Music Weeki põhiprogrammi raames reedel, 31. märtsil kell 00.00 kohvikus Kivi Paber Käärid.

Tallinn Music Week toimub tänavu 27. märtsist kuni 2. aprillini. Rohkem lisainfot festivali kohta leiad SIIT.