The Holy tuli kokku 2014. aastal sooviga jäädvustada suuri helimaastikke lauglevates lugudes. Bänd alustas missiooniga tuua krautist inspireeritud müra lavadele nii kaugel kui ka lähedal. Oma esimese EP-ga “More Escher and Random Notes” (2016) alustas bänd lugude ja kompositsioonide viimistlemist massiivsesse, kuid samas kummaliselt õrna tasakaalu. Ansambli muusika on läbi kraut-rocki masina vallanduv kõlamaastik, mida meisterdatakse Springsteeni lookirjutamise vaimus. Kompromissitud esinemised on olnud The Holy prioriteet algusest saadik. Tänu kahele trummarile, paljudele kitarridele ning võimsale laulule peab see siiani paika. Bänd valmistub hetkel teise EP väljaandmiseks, pärast mida alustab tööd täispika plaadi osas, astudes samaaegselt üles Soomes ja välismaal.

Bändi trummar Eero Jääskeläinen valis Publiku lugejate jaoks välja 5 The Holy lugu 5 elujuhtumiks!

1. “This will be the day that I die”

Mäletan, et olime just salvestanud selle loo demo ja ma kuulasin seda tööle jalutades. Astusin õue ja mind tervitasid kevade esimesed päikesekiired ning mu kõrvaklappides mürtsus “This will be the day that I die". Tundsin end sel hetkel võitmatuna.

2. “Can’t remember your name”

See on lugu kurbadeks hetkedeks. Laul, mida sa kuulad pärast suurt tüli — kui te mõlemad istute jõuetuna laua ääres ja mõtisklete, mis just juhtus.

3. “Airport for lovers”

Kuula seda enne kohtingule minekut või enne töölt lahkumise avalduse esitamist.

4. “Ramses The Evil Brother”

Tavaliselt kuulan ma seda lugu siis, kui kõik tundub talumatult hall. Hall nagu talvine Helsingi. Hall nagu sa poleks aastaid päikest näinud. Tervita seda ning sukeldu sisse.

5. “Delta wave”

Tead seda tunnet, kui sa lähed pärast rasket nädalat välja ja su õlgadelt langeb koorem? Vabadus.

The Holy astub Sõpruse kino lavale laupäeval, 1. aprillil kell 1.00.

Tallinn Music Week toimub tänavu 27. märtsist kuni 2. aprillini. Rohkem lisainfot festivali kohta leiad SIIT.