„Leidsime Laika Tallinna Loomade Hoiupaigast ning võib öelda, et see oli äratundmine esimesest pilgust – meil oli vaja just temasarnast segaverelist ja ärksat osalist,“ rääkis „IT-planeedi“ produtsent Esko Rips.

Ripsi sõnul läbis tubli loom võtetel osalemiseks eraldi koolituse, õppides selgeks mitmed trikid. „Nähes, kuidas ta sarja õnnestumiseks vajalikke käske täitis, jääb üle tunnistada, et Laika roll oli kahtlemata professionaalselt ja südamega mängitud. Eriti osav oli koer stseenis, kus tuli teeselda surnut ehk minutiteks tarduda,“ tunnustas produtsent.
 
Tänaseks on Laika töine periood läbi ning koer on endale ka kodu leidnud. „Eestis on tõepoolest üks õnnelik inimene, kes sai koduloomaks telestaari,“ kinnitas sarja stsenarist Rasmus Merivoo.
 
Laikaga kohtuvad televaatajad esmakordselt täna õhtul algavas kümneosalises sarjas, kus nii tulevasele, algajale kui edasjõudnud arvutikasutajale tutvustatakse läbi humoorika filmiloo arvuti ja sellega kaasneva virtuaalmaailma põhitõdesid.
 
„IT-planeedis“ teevad värvikate rollidega kaasa ka Tiit Lilleorg, Kristjan Sarv, Indrek Ojari, Mari-Liis Lill, Voldemar Kuslap, Sergo Vares, Uku Uusberg, Ago Roo, Nero Urke, Argo Aadli, Anu Lamp, Aleksander Eelmaa, Anne Paluver, Lenna Kuurmaa, Jaan Willem Sibul, Kristjan Port jpt.

Sarja stsenarist on Rasmus Merivoo, kunstnik Jaagup Roomet, operaator Meelis Veeremets (ESC), Mihke Soe, produtsent Esko Rips, casting Liis Orav, režissöör Margus Paju.
 
IT-teemalise teleseriaali tootis Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse tellimusel Nafta. Seriaali rahastab Euroopa Liidu struktuurifondide programm “Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine” veidi üle saja tuhande euro ulatuses.