Plaadiesitluskontsert toimub 28. detsembril Vabal Laval, kus löövad külalistena kaasa ka Liisi Koikson ja Tõnu Timm ning Mikk Tammepõllu bänd. Pileteid saab osta SIIT.

Enamik kogumikul leiduvatest lugudest pole varem ühelgi plaadil ilmunud, samuti on sellel põgus valik Ruja loodud teatri-, filmi- ja telemuusikast, üks korralikult salvestamata jäänud loo demovariant ning mitme pala kontsertversioonid, millest mõningaid ei ole kunagi stuudios salvestatud.

Vinüülplaadikogumikuga tuleb kaasa ka ainulaadne boonus-CD „Braueri lint“, millel leidub bändiliikmete omavahelisi vestlusi, stuudioproove ja toonase Ruja helirežissööri Mati Braueri poolt 1979. aastal läbi viidud intervjuusid toonaste Ruja-meestega.

Erakordne on antud plaadi muusika, mis on nii loodud kui salvestatud ligi 40 aastat tagasi ja kõlab nagu tänapäeva tehnikaga saavutatud tulemus. Mikk Tammepõllu bänd on jõulukuul võtnud harjutada kogu koosseissuga uut muusitakd ta ja loodba, et lati alt kindlasti ei minda!

Vinüülplaatide ilmumine on Eestis hoogu hogumas ja mis sobiks paremini vinüülikujul talletamiseks kui legendaarne Ruja muusika. Plaat on juba ilmunud ja kindlasti jõuab tõenäoliselt nii mõnegi jõulumehe kotti.

Veelgi uhkem oleks see kingitus koos kontserdipiletidega alternatiivmuusika sõbrale.

28. detsembril esitavad Vaba laval Ruja 1975-1980 loomingut Liisi Koikson, Tõnu Timmi, Jaanus Nõgisto ja Mikk Tammepõld koos bandiga. Esitusele tulevad lood "Üle müüri", "Omaette", "Ei mullast", "Ajaloo õppetund" ja teised.

Vinüülplaadid on müügil vaid Vaiguviiuli e-poes. Albumit saab osta ka CD kujul, neid saab soetada e-poest ning alates esmaspäevast ka Laseringist ja Rahva Raamatust.