Kumu direktori Anu Liivaku sõnul sündis gala-õhtusöögi idee soovist pakkuda inimestele võimalust nautida muuseumis eksponeeritavat kunstiloomingut ebatavalises ja meeldejäävas vormis.

„Tahtsime luua võimalikult mitmekülgse külastuselamuse ja teha midagi, mida enne siin majas tehtud pole. Nii otsustasimegi ühes õhtus ühendada erinevate loomealade saavutused – sel talveõhtul kohtub kujutav kunst Kumus kokakunsti ja muusikaga,” ütles Kumu direktor Anu Liivak.

Ürituse pealkiri „Armastuse, mitte raha pärast” pärineb Tallinna XV Graafikatriennaalilit, mis avatakse Kumus jaanuari lõpus. Pealkiri toetab õhtu kontseptsiooni – loomingu viljad, mida saame sel õhtul nautida, on sündinud armastuse, mitte raha pärast, olgu selleks inspiratsiooniks olnud armastus maalimise, kokakunsti, veinikultuuri või muusika loomise vastu.

Frens Cateringi uue peakoka Artur Ovchinnikovi käe all valmiv seitsmekäiguline õhtusöök serveeritakse Kumu kunstimuuseumi suures saalis, kus tavapäraselt ollakse harjunud vaatama näitusi. Eksklusiivse keskkonna ja hõrgud maitseelamused muudab veelgi erilisemaks armastatud eesti helilooja Olav Ehala looming.

Spetsiaalselt selleks õhtuks loodud uues seades lugusid esitab Hanna-Liisa Võsa. Gala-õhtusöögi veinivaliku on teinud NAUTIMUS’e sommeljee Urmo Ugandi. Tundidel pärast keskööd esineb Sofia Rubina.

Enne ja pärast õhtusööki on külalistele avatud kõik Kumu kunstimuuseumi näitusesaalid.
Muuseumi kolmandal korrusel näeb Eesti kunsti klassikat ja Inglise maastikumaali tähe John Constable’i töid maineka Victoria ja Alberti muuseumi kogust Londonis. Neljandale korrusele on äsja üles seatud näitus Ljubljana Graafikabiennaali hittidest läbi aegade, mis toob publikuni nii tõelised maailma kunsti suurnimed nagu Pablo Picasso, Damien Hirst või Robert Rauschenberg kui ka valiku biennaalist osa võtnud eestlaste töödest.

Kumu katusekorruse saalis saab näha geomeetrilise abstraktsionismi suurnäidet, Sirje Runge hiigelmaali „Suur Armastus”.

Õhtusöögi piletitulu läheb Eesti kunsti lipulaeva Kumu kunstimuuseumi tegevuse toetuseks.
„Tahame külastajatele pakkuda kõrgetasemelisi näitusi ja see on meie väikeses riigis kulukas ettevõtmine. Kõik õhtusöögil osalejad toetavad meie eesmärki, andes oma panuse sellesse, et Kumu publik saab algaval kultuuriaastal nautida Eesti kunsti püsiekspositsiooni ja 15 erinäolist vahetuvat näitust. Lisaks on Kumu alates järgmisest aastast kolmapäeviti avatud kella kaheksani õhtul,” kommenteeris Kumu direktor Anu Liivak.