“Minu jaoks tekitab see laul sellist vabaduse tunnet ja kindlasti positiiveid emotsioone. Sellist sisemise vabaduse tunnet ja vaba olemise tunnet,” rääkis Marju Länik Eesti Laul 2018 veebisaates Piret Järvis-Milderile antud intervjuus. “Arvan, et tegelikult iga inimene tahab selles meie kiires elus nautida sellist tunnet — kasvõi mõne päevagi.”

Marju tunnistab, et algselt polnud tal plaanis Eesti Laulule tulla: “Mul ei tulnud selline mõte pähegi, et tulla osalema Eesti Laulul. Mitte, et ma oleksin endas või laulus kahelnud — see ei ole hea kunagi, endasse on tarvis uskuda! Ma lihtsalt mõtlesin, et olen oma elus juba varasematel aastatel võistelnud küll.”

Länik ütleb, et võistlemisse tuleks suhtuda kaine mõistusega ja rahulikult. “Kujutan ette, et teistmoodi ei oleks see lihtsalt võimalik. Tuleb teha oma asja südamega, hästi veenvalt, säravalt, usutavalt ja ma usun, et sellisel juhul jõuab ta samamoodi vaatajani ka. Tekib see kontakt ja side,” seletab ta.

“Selleks ei pea olema Saku Suurhalli lava, et minna niisuguses olukorras närvi. Seal võib ka olla see, et publik on väga toetav ja aitab. Arvan, et seal on kõige rängem see, et päev on lihtsalt nii pikk ja ka eelmisel peäval toimvuad proovid on hästi rängad ja pikad. See on võib-olla ainus asi, mis võib ära väisatada, aga kui hääl on korras ja tunned end igatpidi hästi, siis esinemine pole midagi nii rasket,” ütleb Länik.

Rahvas näitas hiljuti üles oma palavat armastust Marju Läniku vastu, kui Eesti saja aasta hitiks valiti just tema pala “Karikakar”: “Seda rahva armastust õnneks olnud hästi palju. Igal vaatajal on oma lemmikud, aga ma tahaks loota, et vaatajaid on heatahtlikud.”

Kuula Marju võistluspala: