Võigemast arvas, et kuna Ruja laulud kui ehtne klassika on väga suurel osal eestlastest peas ja teatakse, kuidas need lood olema peavad, siis tavakuulajatele väga ei meeldi nende laulude interpreteerimine. "Meeldib ikka niimoodi, et saan aru "Ah-ah, see on see lugu!", nii nagu ta on harjunud seda kuulma."

Võigemast ennast lauljaks ei pea ning tema sõnul teeb näitleja jaoks Ruja loomingu esitamise nauditavaks ja lihtsaks see, et tegemist on väga heade tekstidega. "Need ei ole juhuslikult sattunud sõnad. Väga, väga head tekstid heade autorite poolt ja väga hästi lauldavad."

Ta lisas: "Hea on laulda head teksti. Sisuline pool on Ruja loomingu puhul alati olnud väga mitmekihiline ja sügav. See on see, mis teeb selle nauditavaks."

Saatejuhi küsimuse peale, vastas Võigemast, et esimesena meenub Rujaga seoses ansambli poppmuusika periood. "Olin sellel ajal ise laps. Mu enda lapsedki kuulavad hea meelega selle aja lugusid."

Ta lisas, et Vanemuise 2008. aasta rockooperis "Ruja" osalemisega seoses avastas ta ansambli repertuaarist palju huvitavat. "Just see esimene huvitav periood tundub mulle praegusel hetkel nende kummaliste lugudega kõige huvitavam."

Saate jaoks andsid intervjuud Jaanus Nõgisto, Rein Rannap, Robert Linna, Yoko Alender, Priit Võigemast, Ott Lepland, Kadri Voorand, Kristjan Kannukene ja korraldajate poolelt Heili Teder.

Saates kõlasid ka Urmas Alenderi poolt kirjutatud ja salvestatud luuletused.

20. augustil toimub Tallinna Lauluväljakul legendaarse Ruja kontsert. Ainult ühel õhtul astuvad lavale Ruja liikmed Rein Rannap, Jaanus Nõgisto, Andres Põldroo, Tiit Haagma, Henno Kelp ja Andrus Lillepea. Videoekraanide vahendusel osaleb kontserdil sümboolselt ka Urmas Alender.

Ühes Rujaga astuvad üles Eesti parimad pillimehed ning andekaimad lauljad.

Soodushinnaga piletid on müügil ülehomseni! Osta pilet Ruja taasühinemiskontserdile "Eesti muld ja Eesti süda" SIIT!

NB! Sissepääs 20. augustil Tallinna lauluväljakul Ruja muusikalise taasühinemise kontserdile on vaid Oru väravatest.