Leelo Tungal on armastatud kirjanik, kelle lasteluuletuste saatel on üles kasvanud mitu põlvkonda eesti lapsi. Siiski pole tema looming suunatud ainult väikestele, Leelol on alati midagi toredat, põnevat ja huvitavat öelda täiskasvanutelegi.

Kirjanik ja kunstnik Indrek Hirv on avaldanud üle paarikümne raamatu ning tema looming hõlmab nii luulet, esseistikat, draamat kui proosat. Eesti luulesõprade jaoks on tegu lausa kultusliku autoriga, kelle luulekeel on õrnalt kõikehõlmav.

Kosmonautika kirjandusõhtute juurde käib alati elav muusika, mida toob seekord loojuva päikese saatel kuulajateni Heikki Kalle. Eesti kirjandusega laiemalt ja luulega kitsamalt on Heikki Kalle suhe väga tihe, ta on loonud taustamuusikat luulekavadele ja teinud koostööd eesti autorilaulu tippudega nagu Riho Sibul, Tõnis Mägi, Tuuli Velling ja paljud teised.

Sarnaselt varasematele Kosmose Kolmapäeva Kirjandusõhtutele juhatab tänavugi esinemisi sisse ja esitab soojenduseks oma loomingutki Kaupo Meiel, kellelt ilmus hiljuti neljas luulekogu „Pursata Vesuuvile“ ja peatselt trükist tulemas essee- ja kriitikakogu „Turg on jumal“.

Kosmonautika puhkekeskus asub otse mere kaldal, kunagises legendaarses Vzmorje puhkekeskuses, mis on nüüdseks läbi teinud totaalse muutuse kaasaegsuse poole. Teenekate kosmonautide ja teadlaste suvituskohaks valiti uuringute tulemusena paik, kus paistab kõige rohkem päikest kogu NSVL läänerannikul. Külalegendide kohaselt olevat siinsel rannaliival sammunud Valentina Tereškova, esimene naiskosmonaut, isiklikult. Kosmose Kolmapäeva üritustesarjas on tänavu suvel juba esinenud Kosmikud, Svjata Vatra, Erkki-Sven Tüür.

Kosmonautika Kirjandusõhtu toimub tänavu neljandat korda ja taas Kabli Päikeseloojangu Festivali raames. Varasematel aastatel on Kosmonautika puhkekeskuse maalilises looduses menukalt oma loomingul kõlada lasknud Doris Kareva, Aapo Ilves, Jaan Pehk, Contra, Wimberg, Tuuli Velling ja (:)kivisildnik.

Kirjandusõhtu toimumist toetab Eesti kultuurkapitali kirjanduse ekspertgrupp. Kirjandusõhtu plakati tegi skandaalikunstnik Allah Pugatchova.