Kuna konkursi peamine soov oli näha pilte, mis kujutaks tänapäeva majandust omamoodi kõverpeeglis, siis just need kaks fotot jäid züriile silma oma teatavas mõttes elulise ja kohati ka humoorika lähenemisega.


Statoili pilt oli reaalsest elust, ilmselt lavastamata ja pealkiri vastas sisule. Kasutaja ladvas pildil "Kinnisvarabuum... Kinnisvaramull oli õhku täis" on näha kodutut, kellel tõenäoliselt puudub kinnisvara ja kohaks, kus ta ennast soojendab, on õhk-sildiga putka.

Pilt on tehtud autoaknast, sest näha on auto esipiilarit. Seega pärineb stseen reaalsest elus, nii nagu see praegu on. Toonid on piisavalt sünged ja annavad edasi musta masendust, mis majandussurutisega kaasas käib.

Kasutaja Pushking pilt "Kriis. "Majandus peab olema kokkuhoidlik." Brežnev" kuivama riputatud sokkidest, aluspesust ja kondoomist näitab meie raske majandussurutise teist poolt. Inimene leiab kõigest hoolimata ikkagi lahendused ja korduvkasutusse paisatakse kõikvõimalikud tarbevahendid. Mõistagi on tegemist lavastusega, kuid idee on tabav, värske ja silmahakkav.

Pärast pingsaid vaidluseid, tunnistas žürii peaauhinna võitjaks pildi "Kinnisvarabuum...", sellele jäi väga napilt alla eelpool mainitud kuivatatava pesu pilt. Esimese koha võitja saab auhinnaks Pentax fotokaamera K-m + L 18-55mm + L 50-200mm ja teise koha omanik Pentax binokli DCF HRc 10x42.

Kasutajate lemmikuks osutus kasutaja dreams foto "Päeva peegeldus öös. Jah riigis on majanduskriis, kuid varsti see lõppeb ning ilmub raha hoonete remontimisele ja uute autode osmiseks. Kogu aeg peab mäletama, et meil on sugulased, sõbrad, kes alati aitavad meid selles elus hakkama saama."

Teisele kohale hääletati kasutaja impro foto "Lähenev valgus. Olenemata majanduslikust surutisest, käib aeg oma sammu. Kui praegu on päike loojumas, siis tõuseb Ta kindlasti."

Kolmandale kohale aga kasutaja Igor. T pilt "Tänapäeva elu. Valikut enam ei ole."

Rahva lemmikud saavad auhinnaks vastavalt 1500-, 1000- ja 500kroonised Entre kinkekaardid.

Teised lõppvooru jõudnud pildid:

 

Kõiki pilte saad vaadata siit.

Võitjatega võetakse ühendust. Palju õnne!