Unikaalseks muudab väljapaneku see, et kõik teosed on pärit kunstniku lese, klaverikunstnik Erna Saar-Võerahansu kodusest kollektsioonist ning paljusid neist ei ole avalikkus näinud mitte kunagi. Lisaks annab pianist Erna Saar-Võerahansu ise galeriis ka regulaarseid kontserte.

Neil õhtuil kõlab Tõnismäe kunstigaleriis muusika, mis kunagi inspireeris maalikunstnik Johannes Võerahansut looma oma teoseid. Võerhansu oli legendaarse kunstikooli Pallas viimase lennu lõpetaja aastal 1940, koos teiste surematute kunstnike - Elmar Kitse, Alfred Kongo ja Endel Kõksiga. Samal aastal sulges Nõukogude võim "Pallase".

Võerhansu oli ka üks viimaseid, kes jõudis veel enne sõda osaleda pool aastat Pariisi kunstielus. Nõukogude Eestis kujunes temast üks oma põlvkonna silmapaistvamaid maalikunstnikke. Johannes Võerahansu suri aastal 1980 ning suurt osa tema pärandist haldabki kunstniku lesk, kes ka 88-aastasena on tegev pianistina. Tema lasebki valgel klaveril kõlada kauneimatel klassikalistel meloodiatel.

„Võerahansu oli mees, kes ei kavatsenudki abielluda,“ tunnistab proua Saar, kes noore naisena juba küpses eas kunstnikuga naitus. „Kuid minu klaverimäng võlus teda lõpuks. Ta oli äärmiselt musikaalne inimene, lausa kaotsi läinud muusikaline geenius. Kuid ta oskas oma musikaalsuse rakendada ka maalikunsti. Tema teoseid on alati harmoonilised ja pehmed, neid võib niihästi kuulata kui vaadata.“

Näitus jääb Mart Sanderi galeriis avatuks 15.septembrini ning on kõigile külastajatele tasuta.