Pühajärve jaanituli on külastajate arvates täieõiguslik Pühajärve Beach Party järglane. Seekord on laval Anne Veski, Shanon, Smilers, Terminaator ja Birgit Varjun.
Rannalaval valitakse Eesti aeroobikakuninganna, toimub veelimbo ja müristavad Eesti parimad DJ-d.
Uuri lähemalt.

Haapsalu Pööriöö jaanitule korraldajad teatavad, et vanad head Haapsalu lossiplatsi peod on tagasi!
Peaesinejana laval Rootsi tehnokantri lipulaev Rednex. Ürituselt ei puudu ka Eesti 90-ndate parimatest parimad Mr. Happyman ja A-Rühm koos Cool D-ga. A-Rühm seekord vanakooli kavaga, milles on oma koht ka Cool D lugudel.
Parima muusika kõlamise eest vastutavad Eesti plaadikeerutajate raskekahurväkke kuuluvad Allan Roosileht, Märt Rannamäe ja Antti Indow.
Vaata siit.

Jaanituli Eesti Vabaõhumuuseumis saab olema täis müstikat, lõõmavaid lõkkeid, tantsu ja pillilugusid, laulu ja rahvalikke mänge.
Lisaks ühisele traditsioonide taaselustamisele, võib jalga keerutada ansamblite Kukerpillid ja Vennakese saatel. Tempokad ja kirglikud rütmid võtab üles eesti-ukraina folkkollektiiv Svjata Vatra, värvikust lisab seto ansambel Sõsarõ.
Uuri siit.

Viljandi jaanituli lahvatab põlema Männimäel. Päev algab laadaga, kus on esindatud Eesti kauba tootjad- see tähendab, et laat on vaba nn. Poola kaubast.
Päevasel ajal on kutsutud rahvast lõbustama Üllar Jörberg, Jüri Homenja, Kihnu Virve oma perebändiga ja Toomas Anni.
Õhtuseks peaesinejaks on Boney M! Lisaks veel Aplesin, Meie Mees, Hellad Velled, Justament ning peotäis DJ-sid ja õhtujuhte.
Uuri järele.

Jaanituli ja viiendad Eesti lahtised karikavõistlused naisekärutamises lähevad lahti Raplamaal, Eidaperes.
See jaanipidu näib rõhuvat peamiselt võistlemistele. Peale naiste kärutamise veetakse köit, hoitakse õllekasti üleval ja pannakse kiikingu kiiged vihisema.
Pärast võistlusi pannakse lõke põlema ja tantsuhoo eest hoolitsevad Ansambel Spido ja Jüri Homenja.
Uuri lähemalt.

Metsavenna talu jaanipidu peaks Võru maakonda, Mõnistele kohale meelitama need, kes naudivad kärisevate kitarride ja maavillaste juurte sümbioosset mürinat.
Muidugi, sellisel üritusel on kohal Metsatöll! Lisaks veel Raisk, Kihnu Virve ja Väikeste Lõõtspillide ühing. Neli kodumaist põlvkonda lahutamas jaaniliste meelt - mida veel tahta?
Vaata siit.

Suur Jaanituli Vaibla rannas, Võrtsjärve ääres nõuab osalejatelt samuti rammu omamist. Nimelt selgitatakse võistlusel välja kohalik rammumees. Lisaks toimub huvitav tegevus nimega köielükkamine. Lahti lähevad ka lõbusõidud Võrtsjärvel kaatri ja kalapurjekaga.
Nagu kombeks kogunetaks lõpuks ikka lõkke ümber ja ansambel Apelsin tõmbab tantsupõrandale.
Vaata siit.

Saaremaal, Mändjala jaanitulel rõõmustab suvitajaid Koit Toome oma bändiga!
Lisaks hoiavad juba kolmandat aastat õhtut ohjes ja lõbustavad rahvast erinevate mängudega Saaremaa ühed humoorikamad õhtujuhid Allar Raamat ja Mehis Vipp.
Pidutseda saad varajaste hommikutundideni välja! Et tegu on kämpinguga, siis saab ehk mandrilt saabunu ka muretult pikali visata.
Uuri siit.

Viimsi jaanitule korraldajad kinnitavad, et nende mereäärses jaanitulepaigas sääski ei ole.
Rannarahva Jaaniõhtu peaesinejateks on külalised kaugelt mere tagant – Kihnu saarelt.
Folkpunt Kihnu Poisid tantsitab jaanitulelisi vanade merelaulude saatel keskööni. Meri, meremehed ja kaldale jäänud pruudid on märksõnad, mis nende eeskava kõige paremini iseloomustavad.
Uuri lähemalt.

Hea lugeja, kindlasti on mõni jaanipidu ebaõiglaselt mainimata jäänud. Kirjuta oma soovitus kommentaariumisse!