Mutandi sünnipäevale tuleb esinema lausa kaks välisesinejat — Moiré (Inglismaalt, plaadifirma Werk Discs) ja Jonas Reinhardt (USAst, plaadifirma Not Not Fun). Lisaks esineb kaks peotäit Mutandi sõpru ja sugulasi koduvabariigist ning toimub uue õllemargi Mutant Disco esmakordne pakkumine.

Audiovisuaalse showga üles astuv Moiré on tüüp, kes on kirjutanud enda Facebooki lehele tutvustuseks „N-E-V-E-R” ja ega temast palju teada polegi. Tema karjäär pole just pikk olnud — esimene 12-tolline ilmus aasta 2013 alguses, aga kiivalt on ta hoidnud varju, vältinud enda loomingu selgitamist ja fotodele jäämist. Nii et tema eest ongi rääkinud peamiselt ta abstraktsesse teknosse ulatuv tummine ja diip elektrooniline biit, mis on paiguti sulatavalt soulful, kohati jälle harjumuspäraseid rütmiskeeme eirav, aga alati masinlik ja tough.

Plaadifirmas Werk Discs, kus ta peamiselt „töötab”, on tema ülemuseks maagiline Actress, kelle stiiliga on ka Moiré’d ohtralt võrreldud. Moiré esimene kauamängiv „Shelter” ilmus tänavu augustis just Werk Discsi alt ning on nüüd, aasta lõpus, esile hüppamas mitmetes aasta-parimad-listides. FACT Magazine ränkis plaadi 34. parimaks ja kiitis juurde, et lisaks Chicago house’i higistele kajadele on Moiré detailiderikas plaat elamusipakkuv materjal ka kodus klappidega kuulamisel.

Jesse Reineri ehk Jonas Reinhardti looming huugab vana hea süntesaatorhevi kosmische’i ja moodsa tantsumuusika vahelises supernoovas. Seal, kus need asjad põrkuvad, sõeluvad ja tulemuseks on orgaaniline ja meelemärkust kaasa tiriv disko-trääns. Reinhardt on kuue tegutsemiseaasta jooksul ilmutanud kuus kauamängivat, peotäie kassette ja EPsid ning need on tulnud selliste underground-staar-firmade alt nagu Kranky, Constellation Tatsu, VCO Records, Not Not Fun ja viimase klubimuusika offshoot 100% Silk.

Enamasti on olnud tegu sooloteostega, kuid hea osa materjalist on salvestatud ja tuuritatud ka täismahus bändiga. Kaaslasteks Phil Maney (Trans Am), Damon Palermo (Mi Ami) ja Diego Gonzalez (Citay). Reinhardti laivid tulevad koos spetsiaalse visuaalshowga. Nagu on ilmunud ka tema tänavune kauamängiv „Ganymede“ — sellel on kompanjonina kaasas DVD, muusikale määratud visuaaliga.

Hullutavate minisettidega astuvad sünnipäevaballil üles kohalikud kangelased, Mutandi sõbrad ja kolleegid DJd Madis Nestor, Rain Tolk, Heivi S, Jan Tomson, Madis Aesma ja Kaarel Valter ning Orav & Drummie.

Üritus Facebookis asub SIIN

Moiré
Jonas Reinhardt