Kolmes peosaalis toimuva Mutant Disco pea- ja liveesinejateks on kriitikuid üle maailma hämmastanud duo Hype Williams ja hetkel tantsumuusikale värskenduskuuri tegev Teeth. Kolmandas saalis seab end üles kino Sõprus, kes rajab spetsiaalselt selleks ööks sügisel linastuva Aki Kaurmäki filmi „Le Havre“ teemalise baari ja näitab kinolinal merefilme.

Sündmuse visuaalide eest vastutab noorema põlvkonna hinnatuim filmioperaator – mees linateoste „Sügisball“, „Jan Uuspõld läheb Tartusse“, „Püha Tõnu kiusamine“ kaamera tagant – Mart Taniel, kes seab peosaali kunstiteose üheks ööks.

Duo Hype Williams koosneb muusikutest-kunstnikest Dean Blunt ja Inga Copeland. Viimane neist on Tallinnas sündinud ja sirgunud neiu, keda on elu viinud Londonisse ja nüüdseks Berliini. Tandemil on viimase poole aasta jooksul välja tulnud kaks täispikka albumit – „Find Out What Happens When People Stop Being Polite and Start Getting Reel“ (plaadifirmale Destijl) ja „One Nation“ (Hippos In Tanks) –, mis on pannud kukalt kratsima nii kriitikuid kui melomaane. Hype Williamsi muusika liigub R'n'B-s, house'is, hip-hop'is, popmuusikas ja ambient'is, olemata täpselt ükski neist.

Netimuusikaväljaanded Dummy ja Fact on valinud Hype Williamsi plaadid aasta-seni-parimad-listidesse ja nende aasta tagasi väikeses tiraažis ilmunud esimesed vinüülplaadid maksavad tänaseks kümnekordset hinda.

Tallinna Merepäevade ööpeona toimuva Club 2011 Mutant Disco teine peaesineja – samuti live’iga ülesastuv – Teeth on alles tänavu on ilmunud esimesed 12-tolliste singelplaatidega haaranud endale põrandaaluses tantsumuusika ringkonnas bassimuusika uuendaja trooni. Muusikajõugust Ceebrolistics pärit Teethi teosed plaadifirmadele 502 Recordings ja Noppa kisuvad ühtviisi nii klassikalisse house’i, tumedasse dubsteppi kui agressiivsuse kaotanud drum’n’bassi.

Live-esinejate vahel valivad 15. juuli öösel plaadimuusikat Mutant Disco alalised DJd Rhythm Doctor, Raul Saaremets ja Siim Nestor; Mutandi suured sõbrad Haigla pundist – Ats Luik, Kris Luigend ja Jan Tomson; ja Mutandi sõber Soomest – Heikki Vaht sealsest Music People grupeeringust.

Hommikutundidel käivitub mere ääres Black Hand Soup Shop, kus pakutakse pidulistele kosutavat sooja suppi.

Peole on võimalik sõita ka laevaga – laev Noblessner Express väljub Admiraliteedibasseini äärest Peetri sadama poole reede õhtul kell 23 ja mahutab 150 pidulist.

Ühtlasi toimub järgmisel õhtul Mutandi afterparty – Salvador Loveboat sõidutab tugevama jaksuga piduliseks üheks ööks Naissaarele, kus linastuvad nii Sõpruse filmid kui mängivad muusikat DJd (Rhythm Doctor, Tõnis Hiiesalu, Andres Lõo, Marek Poel ja Elisabeth Aare).