Ansambli HU? liige Bert Prikenfeld tõstab “Põhjamaa” puhul esile eelkõige sõnumit: “Lugu räägib Põhjamaast ja meie suhtest selle maaga,” selgitas Prikenfeld. Sõnade autor Leslie Laasner toob peamise inspiratsiooniallikana välja Eesti talve. „Ühest küljest saab asju vaadata läbi ilu. Selle loo puhul aga olen valinud teise külje, mis mõjub ehk ka veidi hirmutavalt. Pimedama ja külmema külje, mis on eestlaseks olemise juures samuti defineeriva tähtsusega,“ kirjeldas ta.

„Jõesäng“ on tõesti uus lugu kinnitas Tanel Padar: “Seda on seni esitatud vaid kahel korral”. Pala ise räägib tema sõnul ajast ja kulgemisest.

Bombillaz’e liikme Kill Baba sõnul ei ole nende pala „Eestimaa mees original“ sellises vormis varem ette kantud. „Lugu ise räägib eesti mehest, kellel on palju kiusatusi lahkuda. Kõik teed on valla, kuid kodumaad peetakse ikka südames,“ kirjeldas Kill Baba.

Eesti Laul 2013 produtsendi Heidy Purga sõnul on kõikide külalisesinejate lood seotud Eestiga tähistamaks vabariigi 95. aastapäeva. „See on meiepoolne sõbralik sünnipäevaõnnitlus,“ lisas Purga.

Võistluse Eesti Laul 2013 finaalkontsert algab Nokia Kontserdimajas kell 21:15 ning otseülekanne ETV-s kell 21:35. Pileteid saab osta Ticketpro ja Piletilevi esindustest ning veebist www.ticketpro.ee ja www.piletilevi.ee.