Milliste riikide esindajad on loodetud suurest edust ilma jäänud, kuid lähiriikides tänu euroetteastele siiski teatuks saanud?

LORDI

Seda, et Soome rokki toodab, teavad enamik, kuid seda, millist täpselt, polnu paljude kõrv kuulnud enne 2006. aastat, kui tuli kollirokibänd Lordi ja rekordilise 292 punktiga võistluse kinni pani.

See viis kollirokkarid arvukatele kontserditele nii kodumaal kui mujal ja kuigi Tallinnas antud ettaste publikuhuvi võis pidada enam kui kasinaks, teadsid pärast seda kõik, kes on Lordi ning "Hard Rock Hallelujah" kõlema hakates polnud kunagi kahtlust, millega on tegu.

Enne seda oli soomlaste märkimisväärseim koht Eurovisiooni ajaloos aastast 1973, mil Marion Rung laulis "Tom Tom Tomiga" Soome 6. kohale.

Siiski ei tea suurem jagu Euroopast Lordi tegemistest enam midagi, kuid selleaastasest hääletamisest, mille punktid edastas kollektiivi laulja, võib järeledada, et nad tegutsevad veel.

ALEXANDER RYBAK

Euroopa armus 2009. aastal tema muinasjuttu ja justinbieberlikku armsusesse hoobilt, kui Valgevene päritolu Norra imepoiss rekordilise 387 punktiga Eurovisiooni kinni pani, siis väga palju suuremat muusikalist võidukäiku sellest ei sündinud.

Eesti kontserdil 2010. aastal hullutas ta küll tuhandeid eestlannasid, kes nimetasid etteastet fantastiliseks ja tema karismat enneolematuks, kuid väljaantud albumitest ja Rootsi tantsusaates osalemisest hoolimata sellest võidust midagi suuremat ei sündinud.

Mees proovis ka Soome lipu all 2010 Eurovisioonile pääseda, kuid jäi alla kollektiiviline Kuunkuiskaajat.

Rohkem temast Eestini fjordide vahelt põrutavaid uudiseid jõudnud polegi.

DIMA BILAN

Tuhandete eestlaste südamesse laulnud vene superstaar Dima Bilan sai 2006. Eurovisioonil looga "Never let you go" karmi teise koha.

2008. aastal Belgradis proovis Dima Bilan uuesti. Lauluga "Believe" tõi ta Venemaale ka esimese võidu.

Tundub, et kõik need staarid on tee meieni leidnud pärast oma võitu, kuid peale üksikute väikeste uudiste, ei tea me nende edasisest käekäigust midagi põrutavat!

Tegelikult on Venemaa aga siiani 21. sajandi kõige edukam Eurovisioonil osalenud riik.

Lisaks Bilanile  on nad saatnud Eurovisioonile sellised superlauljad ja -kollektiivid nagu:

1995. aastal esindas Venemaad Eurovisiooni lauluvõistlusel Filipp Kirkorov Dublinis. Kirkorovit ei saatnud aga lauluvõistlusel edu ning Venemaa pidi leppima 17. kohaga.

1997. aastal esindas Venemaad Alla Pugatšova. Paraku sarnaselt oma abikaasale Filipp Kirkorovile ei saatnud ka Pugatšovat edu ning ta jäi 15. kohale.

Pärast neid ebaõnnestumisi ei osalenud Venemaa Eurovisiooni lauluvõistlusel kuni 2000. aastani.

2000. tõi Alsou Venemaale Stockholmis toimunud võistlusel teise koha.

2003. aastal esindas Venemaad t.A.T.u, kes oli Riias toimunud Eurovisioonil küll favoriit ning arvati, et ta võidab, kuid jäi tasavägises võitluses hoopis kolmandale kohale.

Mõnede eranditega on need õpetlikud näited, kuidas oma rahva palvalt armastatud ning vahel mujalgi juba tuntud nimedega staarid on sageli ilma jäänud sellest, mida arvatakse kaasnevat Eurovisiooni võiduga - meeletust edust kõikjal Euroopas.