“Ma arvan, et kõik varastavad või n-ö laenavad üksteiselt hästi palju ideid, tehakse üksteise saundi järgi ja kuulatakse, kuidas üks või teine asi kõlab. See on jälle selline asi, millest keegi nagu eriti ei räägi. Kõik vaikselt nihverdavad ja teevad,” rääkis Stig mõned kuud tagasi Publikule antud intervjuus.

Stigi sõnul kuulab ta enne oma järgmise hiti kirjutamist läbi väga palju poplaule, et teistelt mingit šnitti võtta.“See ongi selline väike varastamine ja minu arust on see täiesti normaalne.”

Ka siis, kui Stig koos Fred Kiregeri ja Vallo Kikasega asus Jüri jaoks stuudios eurolugu kirjutama, kuulati läbi praegusel ajal ilma teinud muusikute loomingut. “Näiteks kuulasime me Adele’i ja John Newmani. Samamoodi ka “Goodbye to Yesterday’d", et meenutada, mis pille me selles loos kasutasime,” paljastas Stig, et möödunud aasta loost näpati tšello ja viiul.

“Sa pead ikkagi olema kursis sellega, mis sound või heli praegu kuskil maailmas toimib ja pead korraks kuulama, kuidas see kõlab, et seda järgi teha. Mitte küll muusika, vaid kõla poolest,” seletas laulukirjutaja.

Kuula oma kõrvaga neid lugusid, millest eurolaulik "Play" jaoks elemente näppas:

Stig Rästa & Elina Born — “Goodbye to Yesterday”

Adele — “Skyfall”

John Newman — “Losing Sleep”

Kuigi Sam Smithi Stig ei nimetanud, siis ilmselt on nipet-näpet võetud ka temalt. Kui mitte helilisi elemente, siis tema lavalisest liikumisest on Jüri Pootsmann küll inspiratsiooni ammutanud. Vaata videot Sam Smithi kontserdist — kas pole mitte sarnane Jüri etteastega Eesti Laulul?