Milline oli sinu suhe Franz Ferdinandi loominguga enne liitumist bändiga? Olid suur fänn?

Kusjuures alguses ma ei jälginud Franz Ferdinandi tegevust väga. Eks ikka koolipoistena vahepeal kuulasime vahetundides mõnda laulu, aga postreid ega autogramme ma ei jahtinud. Mingi hetk hakkas mind selle bändi looming aina rohkem paeluma. Märkasin, et Franz Ferdinandi lauludes on midagi erilist ja lõpuks olin ka mina nende fänn!

Sa oled bändiga koos laulnud ametlikult juba aasta. Kas sul on ikka veel tunne, et oled bändiliikmetele võõras?

Kuigi ametlikult olen bändiliige olnud ainult aasta, ühinesin Franz Ferdinandiga tegelikult juba augustis aastal 2016. Esimesed kuud tundsin end tõesti veidi võõralt, kuna tegelesime ainult Franz Ferdinandi vana materjaliga. 2017. aasta maikuus hakkasime tegelema uue muusikaga ning iga kontserdi ja tuuriga tundsin aina rohkem, et kuulun Franz Ferdinandi perre.

Kas oli mingeid kartusi?

Tavaliselt on ikka see, et kui üks bändiliige lahkub ja tuleb teine asemele, siis fännid ei võta ta hästi vastu. Kartsin, et ka minuga juhtub sama, aga see on uskumatu, kui vastuvõtlikud on Franz Ferdinandi fännid! Nemad on aidanud nii palju kaasa nii minul kui ka bändil saada enesekindlamaks .

Enne bändiga liitumist töötasid sa BBCs helirežissöörina, mis kohati erineb su praegusest ametist. Kas bändiga liitumine tõi sulle ka mingeid üllatusi?

Poleks kunagi arvanud, et muusiku elus on nii palju ootamist! Ootad kuni jõuad sihtkohta, et kontserti anda, ootad uue albumi väljumist, ootad, kuni kõik teised bändiliikmed valmis saavad. Lihtsalt ilmatu palju ootamist!

Kas on tunda ka seda metsikut rokkstaari elu?

Kuna bänd on tegutsenud juba pikka aega, on paljud neist oma tõelist klišee rokkstaari elu ära elanud. Kindlasti pole praegune Franz Ferdinand enam nii metsik, kui ta oli 15 aastat tagasi.
Paljud meist on keskendunud nüüd oma heaolule - bändi bassist Bob Hardy on vegan, trummar Paul Thomson on taimetoitlane ning mõned ei joo üldse alkoholi. Mina isiklikult ei tunne end rokkstaarina, aga ma ei ole selle pärast üldse kurb!

Kuidas sa siis kirjeldaksid praegust rokkari elu kolme iseloomustava sõnaga ?

Armastus (fännide ja muusika vastu), vali muusika ning palju magamist!

Kuigi Franz Ferdinandi metsik eluviis on rahulikumaks muutunud, on bänd väsimatult üle 15 aasta populaarne olnud - mis on teie kauapüsivuse saladus?

See on tõesti väga raske küsimus! Arvan, et saladus peitub suurepärases tiimitöös. Bändi peamine eesmärk on luua muusikat, mis tekitab kuulajates põnevust. Kõige tähtsam põhjus on arvatavasti ka see, et me ei ürita olla nagu kõik teised populaarsed artistid, vaid oleme truud oma stiilile ja teeme seda kogu oma hingega.

Franz Ferdinand esineb peagi Õllesummer Festivali avapäeval - kas sa oled kunagi Eestis käinud?

Eestis ma pole kunagi käinud ja just seetõttu ootan seda kontserti väga. Isiklikult on jäänud kuskilt meelde, et Eestis on vapustav katedraal ja väga ilus ning roheline loodus!

Lisaks ilusale arhitektuurile ja loodusele on Eestis ka väga maitsvad snäkid. Kuna ühes intervjuus rääkis kogu bänd su snäkihullusest, ei saa ma küsimata jätta, kas sa oled kunagi proovinud musta leiba?

Ise usun, et nii hull snäkkide fänn ma pole! Olen lihtsalt suur toidu austaja ning mulle meeldib proovida uusi asju. Kuna ma pole kunagi musta leiba proovinud, ootan suure põnevusega selle proovimist!