José Carrerasega esinevad koos ka Viini ooperi solist, eestlanna Annely Peebo ja Ukraina päritolu sopran Natalija Kovalova Saksamaa suurimast ooperimajast Düsseldorfis. “José Carreras on olnud läbi aegade klassikalise muusika üks suurkujudest ning võimalus temaga koostööd teha on suur rõõm. Ühtlasi on see ainulaadne, erakordne sündmus Tallinnas,” on öelnud Annely Peebo.

Spetsiaalselt lauluväljaku kontserdiks Eestisse saabuv klassikalise muusika legend José Carreras esitab kuulsamaid aariaid tuntud ooperitest.

1946. aastal Hispaanias liikluspolitseiniku pojana sündinud José Carrerase esimene avalik esinemine oli 1954. aastal Hispaania raadios. Tähelepanuväärne anne avanes lauljal juba kuueaastaselt, kui ta kuulis esmakordselt Mario Lanzat “Suures Carusos”. Barcelona konservatooriumi lõpetanud Carrerase karjääri tõeliseks mentoriks võib nimetada Monserrat Caballéd – just maailmakuulsa soprani lavapartnerina avanesid Carrerasele 1970ndatel maailma suurimad lavad. José Carreras on esinenud La Scala, Metropolitan Opera, Covent Gardeni ja teiste kuulsate teatrite lavadel. Koos Luciano Pavarotti ja Placido Domingoga sai Carreras maailmakuulsaks ühena kolmest tenorist.

Tallinn Star Weekend on 27.–29. juunil toimuv suurejooneline kultuuri- ja muusikafestival, millest võtavad osa nii maailmanimed kui ka kohalikud muusika- ja disainikuulsused.

Vaata lisa Tallinn Star Weekendi kodulehelt.