Erinevate eluvaldkondade esindajad jagavad kogemusi, kuidas saavutada edu läbi keskkonnateadliku ja vastutustundliku ettevõtluse, käitumise ning tarbimise. Päeva teises pooles töötavad noored töötubades välja reaalselt toimivad ärimudelid, milles on esindatud ka jätkusuutliku ettevõtluse element.

Ajakava:

10.30 - 11.20 Inspireerivad esinejad. Modereerib Liisa Aavik.

  • Liisa Aavik (JA Eesti vilistlane, blogija, jäätmevaba elustiili viljeleja) räägib oma kogemusest elamaks jäätmevabalt;
  • Joonatan Oras (2017. a. Euroopa parima õpilasfirma Festera asutaja ja tegevjuht) räägib äriideest, mille kandvaks osaks on järkusuutlik mõtteviis;
  • Luulea Lääne (Coca-Cola HBC Baltikumi kommunikatsioonijuht) räägib suurkorporatsiooni suhtest vastutustundliku ja jätkusuutliku ettevõtlusega.

11.20 - 11.35 paus

11.35 - 12.30 Esinejad jätkavad

  • Eva Truuverk (Maailmakoristuspäeva eestvedaja, Teeme Ära SA juht, pikaaegne ettevõtja)räägib mittetulundusühingu mikrokosmosest – õnnestumised ja ebaõnnestumised;
  • Daniel Viinalass (muusik ja ettevõtja) räägib, miks talle kui tarbijale on vastutustundlik ettevõtlus oluline;
  • Krista Niit ja Argo Bachfeldt (Eesti Töötukassa karjääriinfo spetsialistid) suunavad noori tööturu teemadel.

12.30 - 13.00 lõunapaus

13.00 - 16.00 Ideemaraton - noori juhendavad kogenud mentorid SEB-st, Coca-Cola HBC-st, Junior Achievment Eestist ning Cleantech ForEstist.

16.00 - 17.20 Äriideede lühiettekanded fiktiivsele investoritepaneelile ja parimate autasustamine

Youth Empowered on Coca-Cola HBC poolt ellukutsutud programm, mille eesmärgiks on anda noortele praktilisi oskusi ja teadmisi võimalikult edukaks sisenemiseks tööturule kas töötaja või tööandjana. Tänaseks 28 riigis toimiva Youth Empowered programmi läbiviimist toetab Coca-Cola HBC, mille partnerorganisatsiooniks Eestis on Junior Achievement (JA Eesti). Noored saavad õppeaasta vältel osaleda tasuta erinevatel inspireerivatel seminaridel ja praktilistes töötubades. Youth Empowered projektiga liitunud mentorid saadavad noori JA Eesti õpilasfirma programmis aastaringselt.

Youth Empowered avaürituse toimumisele on lisaks JA Eestile õla alla pannud SEB, Eesti Töötukassa, Eesti Pandipakend ning Cleantech ForEst MTÜ.

Jaga
Kommentaarid