"Koolis räägiti eesti muusika ajaloost ja Ruja oli vankumatult selles teemas sees," sõnas Lepland. Ta lisas, et Rein Rannapi, Urmas Alenderi ja Jaanus Nõgisto loomingu vastu tekkis tal tõsisem huvi hilises teismeeas.

Ruja kui kollektiiv on tema sõnul Eesti levimuusika suur tugisammas ning ansambel on mõjutanud nii kohalikku rokkmuusikat kui olnud eeskujuks paljudele teistele bändidele.

"Rujal on sügava mõttega lood, väga meloodilised, südamlikud ja positiivses mõttes riukalikud," lisas muusik.

Oma lemmikuteks peab Lepland laule "Eesti muld ja Eesti süda", "Nii vaikseks kõik on jäänud", "Rahu" ja "Valguse maastikud". "Viimane on vähemtuntud, selle kirjutas Jaanus Nõgisto Doris Kareva sõnadele ja see on üsna patriootlik," ütles Lepland.

Peagi toimuval Ruja kontserdil on Leplandil võimalus esitada oma lemmiklugudest "Rahu" ja "Eesti muld ja Eesti süda". Lisas kõlavad tema esituses "Need ei vaata tagasi" ja "Vaiki kui võid".

"Oleme Rannapiga ka varem "Eesti muld ja Eesti süda" suure publiku ees esitanud, sellest tuli ka idee seda korrata."

20. augustil astuvad ainult üheks õhtuks lavale Ruja originaalkoosseisu liikmed, kes soovivad publikuni tuua tõeliselt emotsionaalse taasühinemiskontserdi. Laval musitseerivad Rein Rannap, Jaanus Nõgisto, Andres Põldroo, Henno Kelp, Andrus Lillepea ja Tiit Haagma. Videoekraanide vahendusel osaleb kontserdil sümboolselt ka Urmas Alender.

Ühes Rujaga astuvad üles Eesti parimad pillimehed ning andekaimad lauljad. Esitusele tulevad kõik Eesti rokiklassikasse kuuluvad Ruja suurimad hitid, mille sõnu teavad peast nii noored kui vanad.

Osta pilet SIIT.

NB! Sissepääs 20. augustil Tallinna lauluväljakul Ruja muusikalise taasühinemise kontserdile on vaid Oru väravatest.