Esmakordselt Baltimaade tantsuvõistluste ajaloos on võistluslahingusse oodata USA meeskonna Ground Zero Crew koosseisus valitsevat maailmameistrit, andekat breikarit bboy Vicious Victorit, kes võitis loetud nädalad tagasi Red Bull BC One maailma finaalvõistluse, millele pääsevad läbi tihedate eelvõistluste vaid parimad.

"Enne seda võitis ta oktoobris Saksamaal toimunud Battle of The Year 2015 suurvõistluse ning tänavuse Freestyle Sessioni USAs ehk ta on võitnud kõik, mis võita annab ja väärib kogu täiega maailma parima breikari tiitlit aastal 2015," tutvustab tänavuse võistluse peamist staari BOE peakorraldaja Oliver Soomets.

BOE-l võistleb nii rühma- kui ka soolobreigis ühtekokku neli nimetatud kolmel maailma tippvõistlusel tänavu osalenut, keda saab lugeda valitseva breigi TOP 10 sekka: lisaks Victorile ka bboy Leon (Fusion MC) Koreast, bboy Alkolil (OBC) Venemaalt ning breigis osaleb soolovõistlejana lisaks bboy Cheerito (Illusion of Excist) Venemaalt.

Lisaks ameeriklastele on tänavusele võistlusele tiitlikaitsjana saabumas Venemaa breigigrupp OBC, keda on pärast eelmist BOE-d kutsutud paljudele maailmas toimuvatele võistlustele ja kes on sel aastal võitnud hulgaliselt tähtsaid võistlusi. Soometsa sõnul on tegemist kindlasti Venemaa parima ja Euroopa hetkel ühe tugevama crew'ga. Aasiat esindab sel aastal Fusion MC ja Eestist on otse peaüritusele pääsenud valitsev Eesti meister Submission.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule, kus osaleb kümneid meeskondi, astuvad BOE-l üles värvikad kujud ka teistes kategooriates: võistluse kavas on ka popping, hiphop ja krump-kategooriad ning b-boy üks-ühe vastu võistlus, millest osavõtt on kõigile avatud. Hiphop-kategoorias on end BOE-le registreerinud 2013. aasta maailmameister Fabrice Prantsusmaalt, kes osaleb paaris oma õpilase Sosaga. Poppingus on samuti favoriidina osalemas nimekas tantsija Brooke Inglismaalt.

BOE-l on esindatud läbi eelvoorude veel sajad oma riikide tipptantsijad Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Rootsist, Gruusiast, Venemaalt ja mujalt.

Õhtut viib viiendat aastat järjest läbi MC Trix Suurbritanniast, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

Võistlustele eelnevad workshopid 17. novembril Kohtla-Järvel, Tartus Royal tantsustuudios ja Tartu Saksa Kultuuri Instituudis. Võistlused algavad 19. detsembril eelvoorudega kell 11, finaalid saavad stardi 18 ajal ning vältavad kella 22-ni.

Pärast võitjate auhindamist suundub kogu rahvusvaheline tantsijate seltskond klubisse Illusion, kus toimub BOE 2015 ametlik järelpidu.

Põhja-Euroopa suurimaks rahvusvaheliseks breigi- ja tänavatantsude võistluseks kasvanud Battle of ESTi piletid on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti, hind kuni 18. detsembrini 15 eurot, ürituse päeval ja uksel 18 eurot.

Vaata ajakava ja võistlejate nimekirja BOE 2015 kodulehelt

TREILER:

BOE15 official trailer - Highlights from last year!

● CHECK THIS OUT - BOE15 official trailer● BOE15 trailer - The best moments from BOE14 - ENJOY!!!Posted by BOE / BATTLE OF EST on Thursday, November 26, 2015