Vana kindlus ja vangla täidetakse korraldajate sõnul muusika ja värvidega, et kultiveerida innovaatilisuse ja loovuse vaba liikumist eri meediumite ja distsipliinide vahel. Tegevusse tahetakse haarata ka kõiki külastajaid.

Elevuse, tantsu ja võib-olla ka mõne õnnepisara põhjustavad kirkad artistid ja kontsertesinejad. Kõike muud kui tagasihoidlikust nimekirjast võib ära mainida näiteks Sõpruse Puiestee, J.M.K.E, Maikameikersi, Psychoterrori, Tolmunud Mesipuu jne.
Esinduslike esinejate nimekiri loksub iga päevaga pikemaks-raskemaks.

Viljandi Kultuuriakadeemia tantsijad ja näitlejad toovad rahvale kultuuriampsudeks neli algupärast näidendit.
Lisaks on mõlemal päeval avatud kino, kus näitavad oma uusimaid filme Balti Filmi- ja Meediakooli tudengid.
Eesti Kunstiakadeemia fotoosakonna kasvandikud pikivad Patarei galerii oma toodangut täis.
Päikese luuletavad horisondi taha Madis Ristimäe ja luuletajad. Meeleolukale kirjandussündmusele lisab lõõma "Flameous" tüdrukute tulesõu.

Passiivsele kultuuri-imemisele sekundeerib külastaja enda loometegevus. Vat Teatri foorumgrupp pakub külastajale võimaluse avada end läbi teatri ja mängu ning rääkida kaasa elu põletavatel teemadel.
Koreograaf Renate Valme käe all saab tutvust teha kaasaegse tantsu ja selle võimalustega.
Spordisõpradele pakub poksiklubi Sofran "Vägivalla töötoas" võimalust lisaks vaimu virgutamisele ka füüsilist sooritusvõimet ja reaktsioonikiirust arendada.
Ehtekunstistuudio Gram metallitöötoas on huvilistel võimalik tarbekunsti tänapäevaga tutvust teha ja endale ise ehteid valmistada.

Tiheda sündmuse eest peab välja käima eelmüüjale 100/170 või kohapeal 125/195 raha. Kallim variant tähendab kahepäevast sissepääsu.