Tallinnas avatava Nokia Kontserdimaja juhataja Aivar Sirelpuu sõnul muutis lavatehnoloogia rajamise keerukaks just saali multifunktsionaalsus. „Pidime arvestama, et selles saalis saaks edukalt korraldada nii kontserte klassikast popini, teatrietendusi ja muusikale kui ka kaasaegseid suurkonverentse,“ kommenteeris Sirelpuu lava ülesehituse eripära.

Lahenduse komplekssust arvestades said insenerid ja disainerid Sirelpuu kinnitusel välja valitud oma ala maailma parimate seast – lavatehnika projekteeris ja seadis üles Prantsusmaa üks vanemaid ja tunnustatumaid lavatehnikafirmasid Caire. „Uue kontserdimaja lavatehnika panid algusest lõpuni püsti asjatundjad, kelle ehk viimase aja tuntumad tööd asuvad kolmes tunnustatud Zenith’i nime kandvas kontserdihallis Prantsusmaal,“ lausus Sirelpuu ja lisas, et kogenud lavameistrite neljakümne aasta pikkusesse renomeesse kuulub nii paljude uuenduslike kontserdihallide, telestuudiote, multihallide kui prestiižsete teatri- ja ooperisaalide sisustamine.

Nokia Kontserdimaja lavatorn on 30 meetrit kõrge, lava portaali kõrgus on 9 meetrit ja laius 20 meetrit. Lava kogupindala on 252 ruutmeetrit – laiuse ja sügavusega vastavalt 18 ning 14 meetrit. Portaali taga hakkab asuma 19x10 m suurune ekraan. Nii vertikaalselt kui horisontaalselt avanev lava eesriie hakkab olema 27 m pikkune ja kaaluma 2000 kg. Vastvalminud lava kohandatava sügavusega orkestriaugu suurus on 105 ruutmeetrit, mis mahutab ligi 75 muusikut ning hakkab sisaldama pehmeid klapptoole ja valgustatud noodipulte.

Lava kohal asuvad lavavalgustuse riputamiseks kaks 20 m pikkust mootoritega valgusraami, mille tõstejõud on kummalgi 2000 kg. Dekoratsioonide kinnitamiseks ja liigutamiseks on lava varustatud 31 võimsa käsistange ja 4 mootorstange ning 2 siiniga, millel asub kokku 6 punkttõstukit. Teatrisaali lakke on rajatud eriti suure kandevõimega valgussild, millel paiknevad digitaalselt juhitavad valgustid. Valgussilla saalipoolne osa on üleni klaasist ning ümbritseva õhuruumi suhtes kinnine, mis vähendab oluliselt valgusaparaatide tekitatavat müra.