Dubstep on elektroonilise muusika liik, mida iseloomustab eelkõige dünaamilisus ja sügavam tärisev bassiliin. Ta kasvas välja UK bassi (garage, jungle, grime, broken beat) muusikast 2000ndate alguse Londonis ning saavutas suurema populaarsuse kümnendi teises pooles.

Sveta baaris dubstepi ja teiste stiilidega üles astuv DJ ja produtsent ning plaadifirma Tectonic Recordsi eestvedajaid Pinch on pärit Inglismaalt, Bristolist. Ta tõi omal ajal dubstepi Londoni underground skeenest välja ning on tuntud žanri sobitamise poolest teiste UK bassisemate kõladega.

“Pinch on legend, kes ühe muusikastiiliga ei piirdu. Usun, et laupäeval ei mängi ta ainult puhast dubstepi. Viimasel ajal on ta teinud väga julgeid samme erinevaid stiile kokku segades. Tema plaadikohvris leidub väga eksklusiivseid lugusid, mis teeb temast väärika artisti,” kirjeldas Maksim Abel, artistinimega Bisweed.

Bisweed on olnud bassimuusika entusiast üle kümne aasta ning tutvustanud Eestis Subaltern Recordsi loomingut. Eestisse tuleb laupäeval ka plaadifirma 2013. aastal asutanud Mentha. Berliinis resideeruva itaallase DJ-set pole kunagi igav, ta kasutab tihtilugu kolme mängijat ning kannab endaga kaasas üle maailma kokku korjatud dubstepi uuemaid ja huvitavamaid palasid.

Menthaga astub laval üles rahvusvaheliselt tunnustatud Ungari lauljanna Ziaflow. Lisaks esineb samal õhtul itaallasest dubstep DJ ja produtsent Murk, kelle loomingut on toetanud sellised nimed nagu Noisia, Hatcha, Distance, Darkside, Content, BunZer0 jpt.

Dubstepi “surma” üle on pikalt juureldud. Pärast kommertslikku edu taas põranda alla kadunud muusikastiil on viimastel aastatel tõestanud aga elujõulisust, kogudes üle maailma aina rohkem populaarsust, sealjuures isegi Aasias. “Loodan, et ka need, kes peavad žanrit surnuks, avastavad enda jaoks selle stiili uuesti, kasvõi teise nurga alt,” kommenteeris Bisweed.

Lisaks peole toimuvad Sveta baaris nädalavahetusel töötoad. Laupäeval õpetab multidistsiplinaarne artist Marco Accardi kõigile elektroonilise muusika huvilistele, kuidas luua uusi helisid virtuaalse süntesaatori abil. Pühapäeval viib lavakunsti workshopi läbi Gyöngyi Salla, kes annab juhiseid kuidas häält ja lavalist liikumist omavahel kombineerida. Mõlemale töötoale on oodatud on nii algajad kui edasijõudnud.

Üritus Facebookis: https://www.facebook.com/events/369205863855811/?active_tab=about

Stiilinäidet kavasolevast näeb allolevast videost.