Paljudele seostub di Meola nimi eeskätt jazzroki ja kuuma tähtede trioga – John McLaughlin, Paco de Lucia, Al Di Meola. Ta on salvestanud 24 omanimelist stuudioalbumit, mille müüginumbrid ulatuvad üle kuue miljoni eksemplari. Di Meola on võitnud Grammy kultusansambli Return To Forever koosseisus ja pälvinud ajakirja Guitar Player lugejaküsitluses neli korda parima kitarristi tiitli.

Jazzkaarele tuleb ta oma värske kavaga “Elysium & More”, kus kuuleb triumfaalset rokki, hõrke jazziharmooniaid, pulseerivaid rütme, lisaks biitlite muusikat, Astor Piazzolla tangosid ja kitarristi kõige uuemaid helindeid.

Itaalia juurtega Al Laurence Dimeola sündis 22. juulil 1954 New Jersey’s. Lapsena vaimustas teda trummimäng, kitarri hakkas ta õppima 8-aastaselt. Tulevane muusik kasvas üles kuulates Elvis Presley’t, biitleid ja ansambli The Ventures kitarrihitte. Kui 60ndail kerkisid esile rokistaarid Eric Clapton ja Jimi Hendrix, oli Di Meola juba suundumas jazzi radadele. Noore kitarristi suureks eeskujuks sai Larry Coryell, kes esimeste seas ühendas jazzi ja roki.

Täna kell 21 algab Punases Majas Eesti jazzi showcase-kontsert. Kvartett Kadri Voorand, Liisi Koikson, Jaak Sooäär, Paul Daniel esitleb eriprojekti “Kummardus Veljo Tormisele”. Tormise tsükli „Ingerimaa õhtud“ laulud seadis ansamblile Kadri Voorand ja „Pulmalaulud“ said uue kuue Jaak Sooääre jõulistes seadetes.

Trump Conception on jazzi, funki, jazzroki ja maailmamuusika piirimail mängiv 10-liikmeline gruuviorkester. Kollektiivi liider ja lugude autor on bassimängija Janno Trump. Bändi kutsus ta kokku 2015.a kevadel ning nüüd, täpselt aasta hiljem, valmib nende esimene album nimega “One”, seda muusikat saab kuulda ka Jazzkaarel.

2015. aastal Noore Jazztalendi preemia võitnud Aleksander Paal on Eesti üks nõutumaid saksofoniste ja jazzmuusikuid. Alates eelmise aasta septembrist on Paali võimalik kuulda mängimas jazziklubis Philly Joe’s, kus ta korraldab koos kolleegidega regulaarselt jam-sessione. Aleksander Paal Trio on eriprojekt, milles löövad kaasa kontrabassist Heikko Remmel ja trummar Dmitri Nikolajevski. Trio repertuaari kuulub Paali omalooming, mida iseloomustab tavalisest vabam vormi- ja harmooniakäsitlus ning agressiivsem meeleolu. Jazzkaarel kontserdil saab kuulda kava esiettekannet.

Reedel alanud Jazzkaar kestab 1. maini. Kokku annavad 197 artisti erinevates koosseisudes festivalil üle 80 kontserdi.