“Sel aastal tõi laulu minu absoluutne unistuste artist,” rääkis Eesti Laulu produtsent Publikule antud intervjuus. “On veel üks unistuste artist, kellega ma olen rääkinud, kes on võib-olla ka toonud laulu, kuid ma pole selles kindel. Tal on praegu väikene laps kasvamas ja ta ehk kosub veel natukene. Üldiselt siin ongi väga raske unistada, kuid ma väga tahaksin konkursil uuesti näha Tanel Padarit. Loodan, et tema tund veel tuleb,” ootab Normet Eestile ainsa eurovõidu toonud meest tagasi võistlustulle.

Suursündmuse produtsent tõdeb, et Eestis on artistide pink väga lühike ja muusikuid, kelle jaoks ükski laval pole liiga suur, on vähe: “Kunagi oli teada, et Rolf käib igal aastal, kuid nüüd ta on isegi pausi pidanud — ma ei tea muidugi, kas tema laul on siin postkastis või mitte. Kõrsikud käisid päris mitu aastat järjest ja Jaan Pehk loomulikult ise ka. See vist käibki kuidagi tsüklite kaupa, et mingi periood käid. Kindlasti on ka neid artiste, kes tegelikult käivad igal aastal, aga ei pääse edasi. Näiteks laul “Kordumatu”, see lauljatar (Bluestocking, kes osales Eesti Laulul aastal 2015 — toim.) oli ju ikkagi umbes 20 aastat üritanud võistlusele saada ning lõpuks ka sai.”

Eesti Laul on tänavu astunud suure sammu 21. sajandisse ning sel aastal võis oma võistlusloo tuua kohale ka mälupulgal. “Me pigem võtsime selle CD-plaadi mittetoomise reegli vastu sellepärast, et see oli paljudele nii tülikas. Mälupulka on palju mugavam tuua ja isekõrvetatav CD-plaat on ikkagi selline väljasurev nähtus. See oli puhtalt tehnoloogiline edasiminek, ent samas me ise väga tahtsime, et ikkagi toodaks laul, sest see näitab, et sa väga tahad ja ei saada lihtsalt internetis kuskile musta auku mingeid laule,” seletas Normet.

Mida aga saabunud mälupulkade hunnikuga pärast tehakse, pole mehel õrna aimugi: “Ega meil ei olegi ju nendega midagi teha ja samas kulutada oma inimeste aega selle peale, et need kuidagi ära süstematiseerida ja kõigile tagasi anda, pole ka mõtekas. Vaatame, mis nendega teha — kui on häid ideid, siis tuld!”

Vaata videot!