„President puudutas päris mitmeid teemasid, mis on Eesti jaoks olulised. Ta esimest korda puudutas seda, kuidas Eesti riik üldse peaks püsima jääma. See oli minu jaoks väga sümpaatne. Võib-olla ta liialdas sellega, et Eesti riik on suur lipulaev Euroopale. Kui võrrelda teistega, siis me väga selgelt näeme, et meil on teistelt palju õppida. Presidendi viimasest kõnest ehk ei saagi muud loota, kui juttu, kui hästi meil läheb," märkis Kotka.

Et oli neid peokutse saajaid, kes president Ilvese eraelu tõttu peole tulemata jätsid, Kotka heaks ei pea. „Ma ikkagi arvan, et iga inimese eraelu on tema enda asi. Ma arvan, et ka presidendil on õigus armastada ja olla armastatud selle inimese poolt, kellega ta ise soovib koos olla," ütles Kotka.

Ieva Ilves jättis Kotkale positiivse mulje. „Tema riietus oli väga minimalistlik, aga stiilne ja kena," kiitis Kotka.

Kotka enda kostüümi autor on aga Mari Martin Tallinn Dollsist. „Mis puudutab maali, siis see on Jüri Arraku töö „Viimane lumi", mis väga tähistab seda murrangulist aega, mil Nõukogude liit lahkus ja Eesti ärkas ja tärkas," selgitas Kotka.

Kleitide kohta tehtavat kriitikat Kotka ei jälgi. „Ma arvan, et iga naine peab riietuma sellises kleidis, mille ta välja kannab ja mis talle meeldib ning mis ta silmad särama paneb," ütles Kotka.