Andeka kunstnikuna jõudis Sulev Nõmmik tantsida balletti, lavastada operette ja muusikale, teha filme ning esineda estraadil.

Estoniaga oli Sulev Nõmmik seotud tantsija, näitleja, näitejuhi ja lavastajana aastast 1947 kuni oma surmani 1992. aastal.
Selle aja jooksul jõudsid lavale mitmed publiku südamed võitnud ja aastakümneid repertuaaris püsinud operetid ning muusikalid: Oidi „Muhulaste imelikud juhtumised“ (1962), Raudmäe „Kiri nõudmiseni“ (1965), Valgre ja Raudmäe „Muinaslugu muusikas“ (1967), Vinteri ja Raudmäe „Pipi Pikksukk“ (1969), Leigh’ „Mees La Manchast (1971), Straussi „Nahkhiir“ (1973), Vinteri „Suvitajad“ (1977) jpt.

Aegumatu huumoriga vürtsitatud telefilmid „Mehed ei nuta“, „Noor pensionär“ ja „Siin me oleme“ on Eestis saanud kultusfilmideks. Tema loodud Uduvere Ärni tegelaskuju oli aga oodatud esineja teles ja raadios.

„Sulev Nõmmikuga seostuvad mõlemad teatrimaskid, naerev ja tõsine. Teda kiputakse pidama vaid veidrikust naerutajaks, mahlaka ja rahvapärase ütlemisega koomikuks, kuid lähedastel teatrikolleegidel oli privileeg märgata ka tema võimet ja oskust uurida inimest süvitsi. Juubelietendustega tahame teha sügava kummarduse legendaarsele estoonlasele, heale kolleegile ja sõbrale,“ ütles galaõhtu lavastaja Neeme Kuningas.

Galal saab näha katkendeid etendustest, mida on lavastanud Sulev Nõmmik. Kõlavad meloodiad operettidest „Nahkhiir“, „Mustlasprimaš“, „Silva“ ja „Viini veri“ ning muusikalidest „Kevade“, „Pipi Pikksukk“, „Mees la Manchast“ ja „Minu veetlev leedi“.
Näidatakse videokatkendeid Sulev Nõmmikust.

Esinevad Angelika Mikk, Aleksander Arder, René Soom, Priit Volmer, Juuli Lill, Urmas Põldma, Heli Veskus, Helen Lokuta, Aare Saal, Mart Laur, Väino Puura, Janne Ševtšenko, Mati Kõrts, Ingel Marlen Mikk ja rahvusooperi koor ning orkester.
Dirigent on Risto Joost.