Kes aga seda kõige ehedamat vanglakogemust tahab, saab juba praegu käia seal ekskursioonil ning näha tõeliselt õõvastavaid pilte sellest, millistes tingimustes veel selle sajandi alguses vanglas elati.

Just teravad elamused ja teravus on see, mis paneb Andruse tegutsema ning see avaldub ka tema maitse-eelistustes. Teravaid roogi armastav mees on võitnud tšillikaunade söömise võistluse, kui suutis minutiga ära süüa neli kauna väga-väga teravat tšillipipart.

Kuigi Patarei vanglaga on Andrus töötanud juba pikemat aega, on ta kergelt püsimatu, sest kolm aastat ühe ettevõtmise peale on tema sõnul maksimum. Siis tuleb edasi liikuda uute väljakutsete suunas.

Kindlasti on üheks enesele proovile paneku võimaluseks ka osalemine „Õhtusöök viiele“ saates, kus mees üllatab külalisi roaga, mis pole ahjus mitte 2-3, vaid koguni 16 tundi.

Andruse retseptid:

Esimene eelroog: Lõhesekser

Vaja läheb:
kirsstomateid
külmsuitsulõhet
veise toorsinki
vutimuna
Toorjuustukuulike:
200 g toorjuustu
50 g seeni
riivjuustu
pipart
soola
hapukurki
marineeritud seeni
Ulukilihast hakklihapall:
200 g ulukiluhast hakkliha
muna
50 g riivsaia
pipart
soola
õli

Valmistamine:
Toorjuustukuulikese valmistamiseks mikserda kokku toorjuustust, seened, hapukurk ja riivjuust, maitsesta pipra ja soolaga. Veereta massist märgade käte abil kuulikesed (ca 1cm läbimõõduga). Veereta kuulike peenestatud murulaugust läbi. Ulukilihapalli valmistamiseks lisa hakklihale muna, riivsai, pipar, sool ning sega läbi. Veereta massist ca 1cm läbimõõduga pallikesed. Paneeri pallikesed riivsaias ja küpseta pannil kuumas õlis kuni pallid on pruunid ja krõbedad. Serveeri pallid taldrikul koos toorjuustulõhe, veise toorsingi, keedetud vutimuna ja kirsstomatitega.

Teine eelroog: Vähisaba-kalamarja salat

Vaja läheb:
lillkapsast
brokkolit
punast kalamarja
soolvees vähisabasid
hapukoort
majoneesi
pipart
Valmistamine:

Murra lillkapsas ja brokkoli väikesteks tükkideks. Lisa juurviljadele kalamari, vähisabad, hapukoor ja majonees. Maitsesta salat pipraga.

Pearoog: Metsaeluka pada

Vaja läheb:
metssea liha
põdra liha
seapekki
küüslauku
sibulat
porgandeid
kaalikat
varssellerit
tumedat õlut
jahimehesegu maitseaine
pruune šampinjone

Valmistamine:
Prae seapekikuubikud. Tekkinud searasvas prae põdra- ja metssealiha kuubikud. Pane lihad koos rasvaga ahjupotti, vala peale natukene vett. Eelküpseta lihad 150 kraadi juures ca 1 tund. Lisa ahjupotti kuubikuteks lõigatud kaalikad, porgandid ja varsseller. Vala peale pudel tumedat õlut. Küpseta praadi ahjus 10 tundi 100 kraadi juures, vajadusel lisa vedelikku. Tunnike enne valmimist lisa võis läbi kuumutatud küüslauk ja seened. Maitsesta praad soola ja pipraga, väga hea on kasutada Santa Maria jahimehesegu.

Magustoit: Toorjuustukook marjadega

Vaja läheb:
Põhi:
150-200 g kaeraküpsiseid
100 g taluvõid
Täidis:
toorjuustu
3 muna
100 g suhkrut
Kate:
150 g valget šokolaadi
100 g toorjuustu
erinevaid marju

Valmistamine:
Peenesta kaeraküpsised, sulata või. Sega küpsised võis ning suru mass ühtlase kihina lahtikäiva koogivormi põhja (ca 1cm paksuselt). Laota põhjale kiht marju (vastavalt maitsele, vaarikaid, erinevaid sõstraid). Vahusta toorjuust munade ja suhkruga ning kalla koogivormi. Küpseta kooki ca 45 minutit 180-200 kraadises ahjus ehk kuni kook on kenasti kerkinud ja pealt kuldpruun. Lase koogil täielikult jahtuda. Koogi katte valmistamiseks sulata kuumaveevannis valge šokolaadi ning sega toorjuustuga. Kata kook seguga. Katte alla ja koogi peale kaunistuseks lisa omal soovil marju.